Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bebis var försvunnen ett dygn – hittad vid liv utomhus

”Det är ett mirakel” säger räddningspersonalen.

Efter många timmars sökande hittades den 8 månader gamla pojken vid liv. 

Han hade då tillbringat närmare ett dygn utomhus i staden Baton Rouge, USA.

– Tidsaspekten gav oss inte mycket hopp, men bebisen var tuff, säger Mike Chuzta, talesperson för räddningspersonalen till en lokal tv-station.

Lilla Niguel Jackson, bara åtta månader, har hittats efter att ha varit försvunnen i ett dygn.

Nu kallas historien för ett ”mirakel” av räddningspersonalen.

Niguel försvann i tisdags i staden Baton Rouge i USA, efter att hans mamma uppsökt en brandstation och sedan tagits till sjukhus. 

”Vi tror att mamman drabbades av uppenbara medicinska problem” skriver den lokala polisstyrkan på Facebook.

Mammans familj berättar att bebisen var med sin mamma när hon lämnade hemmet på tisdagen, men när hon senare kom till brandstationen var han inte längre med. 

Dagen efter kunde mamman leda räddningspersonal till en plats där hon haft sin son dagen innan. Både polis och sjukvårdspersonal deltog i sökandet.

”Ett mirakel”

– Tidsaspekten gav oss inte mycket hopp, men bebisen var tuff, säger Mike Chuzta, talesperson för räddningspersonalen till den lokala tv-stationen WAFB.

Och historien slutade lyckligt. Efter många timmars sökande hittades lilla Niguel på ett fält av en polishelikopter. Och pojken var fortfarande vid liv.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=291195603147171&set=a.193640579569341&type=3

Räddningspersonalen tror att den lille pojken kommer att återhämta sig helt, trots att temperaturen på natten låg mellan 10 och 15 grader.

– Sjukvårdare började behandla honom direkt. Det är ett farligt område, men det är ett mirakel att se vilket bra skick han var i. Jag förväntade mig inte det alls, säger Mike Chuzta.

I ett uttalande tackar stadens borgmästare alla som bistod i sökandet efter den lilla pojken och uppmanar också den som upplever en nödsituation relaterad till psykisk ohälsa att söka hjälp.

Polisen skriver i sitt inlägg på Facebook att man just nu inte misstänker något brott i samband med försvinnandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.