Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bebis skrevs ut från Nya Karolinska – dog

"Min lilla dotter var glad och skrattade för att hennes pappa kom hem. Jag lyfte upp henne och klappade henne och kände att hon hade en liten knöl under örat som var ungefär lika stor som ett örhänge", berättar pappa Ashraf Kaakoush.Foto: Privat / PRIVAT
"Han sparkade ut oss. Tre gånger sa han att det här inte är ett hotell. Vi ville inte vara där. Vi ville också åka hem, men hon hade feber," säger Ashraf Kaakoush.Foto: Privat
"Jag vill veta vad som hände min dotter", säger Ashraf Kaakoush.Foto: Privat / PRIVAT
Enligt pappan Ashraf Kaakoush ska läkaren ha sagt "Det är inget hotell" när flickan skrevs ut.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sju månader gamla Tag Kaakoush avled i hemmet på onsdagseftermiddagen.

Bara timmar tidigare hade hon skrivits ut från Nya Karolinska Solna, vilket DN var först med att rapportera om.

– Läkaren upprepade tre gånger "Det här är inget hotell", säger flickans pappa Ashraf Kaakoush.

Det började på juldagen när Ashraf Kaakoush kom hem till sin sju månader gamla dotter Tag Kaakoush.

– Min lilla dotter var glad och skrattade för att hennes pappa kom hem. Jag lyfte upp henne och klappade henne och kände att hon hade en liten knöl under örat som var ungefär lika stor som ett örhänge.

Han ringde till sjukhuset som sa att de inte behövde komma in akut eftersom flickan inte hade feber. I stället uppmanades de att uppsöka vårdcentralen dagen därpå.

Fördes till sjukhus med brännskada

Senare samma kväll spillde ett av flickans syskon varmt te på hennes ben, vilket resulterade i en brännskada.

"Jag lyfte upp henne och klappade henne och kände att hon hade en liten knöl under örat som var ungefär lika stor som ett örhänge", berättar pappa Ashraf Kaakoush.Foto: Privat / PRIVAT

Föräldrarna ringde ambulans som körde flickan till Karolinska sjukhuset. De fick beskedet att såret var stort men inte så farligt. Pappan nämnde att flickan även hade en knöl och personalen sa att de skulle kolla på det samtidigt.

Flickan behandlades för brännskadan och knölen fortsatte att växa.

– Flickan hade feber och det kom inte från brännskadan, säger Ashraf Kaakoush.

När brännsåret hade läkt kom kirurgen och sa att familjen var tvungna att lämna sjukhuset, berättar pappan.

– Han sparkade ut oss. Tre gånger sa han att det här inte är ett hotell. Vi ville inte vara där. Vi ville också åka hem, men hon hade feber, säger Ashraf Kaakoush.

Han berättar att flickan inte hade sovit på hela natten och gjorde ett entonigt läte som tydde på att hon inte mådde bra. Knölen under flickans öra var vid det här läget lika stor som en tennisboll.

– Läkaren sa att de hade tagit blodprover och att hon mådde bra.

Flickan blev alldeles blå

Familjen kom hem klockan fem på eftermiddagen. Flickan fortsatte att göra det entoniga lätet. Föräldrarna tvättade henne och lade henne att sova samtidigt som de vakade över sin dotter. Framåt kvällen blev hon alldeles blå, berättar Ashraf Kaakoush. Kort därefter avled Tag Kaakoush.

– Jag vill veta vad som hände min dotter, säger Ashraf Kaakoush.

Enligt sjukhusets presstjänst kommer händelsen att utredas.

Dagens Nyheter var först ut med att rapportera om händelsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.