Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bebis lämnades i bil i 15 timmar – dog av värmen

Flickans föräldrar ska vara ”helt förstörda” av händelsen, enligt släktingar.
Foto: Facebook

En släkting skulle flytta familjens bil. 

Då gjorde hon den fasansfulla upptäckten: 11 månader gamla Joseline låg död i den varma bilen – i vilken hon hade lämnats i över 15 timmar. 

– Vi ser den här sortens händelser regelbundet speciellt när temperaturen ökar, säger Chris Robetson vid Missouri-polisen till People.

I söndags, den 5 juni, hittades en 11 månader gammal flicka i Missouri, USA, död i en bil. 

Det var en släkting till familjen som upptäckte lilla lilla Joseline Eichelberger i den varma bilen när hon var på väg för att flytta bilen, berättar Missouripolisens presstalesperson Chris Robetson. 

Fast i bilen i över 15 timmar

Polisen som var först på plats vid halv fem på eftermiddagen lyckades inte återuppliva henne. 

– Tyvärr dog barnet på grund av värmen. Det var uppskattningsvis 26 grader den eftermiddagen och i ett fordon blir det mycket varmare, säger han till People.

Polisen tror att Joline varit fast i bilen i mellan 15 till 16 timmar. 

Temperaturen ökar riskerna

De har en ”ganska bra bild” av vad bakgrunden till varför flickan var kvar i bilen, men säger att de inte kan gå ut med mer information i nuläget . Men enligt polisen är liknande dödsfall allt vanligare när det blir varmare ute. 

– Vi ser den här sortens händelser regelbundet speciellt när temperaturen ökar, säger Chris Robetson. 

Ingen gripen 

Enligt en talesperson för den lokala räddningstjänsten ska Joline varit i bilen med sina föräldrar när de kom hem kvällen innan, då vid ett på natten, skriver nyhetessajten KSDK. 

Två personer förhörs av polisen, men inga gripanden har ännu gjorts. 

Flickans föräldrar ska vara förtvivlade av händelsen, enligt släktingar.
Foto: Facebook

”Det är en mardröm”

En familjevän till paret, Barbara Beckett, berättar att föräldrarna är helt förstörda över händelsen, skriver New York Post. 

– Du har två unga föräldrar. Den ena säger till den andra att hämta barnet och den andra säger till den ena... misstag görs. Det är en mardröm, de är traumatiserade, de kan inte sluta gråta, säger hon. 

Jolines kusin, Lilly Billifeld, säger till KMOV att hon stod nära den lilla flickan och är i sorg. 

– Det känns som att en del av mitt hjärta är borta, för hon var en del av mig, säger hon. 

Snabbt varmt i bilen

Förra året dog minst 52 barn i Kalifornien, Tennessee och Mississippi på grund av att de suttit i varma bilar, enligt den ideella föreningen Kidsandcars.

Även i Sverige finns många rapporter om barn som lämnats i varma bilar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.