Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bebis lämnades ensam i bil i 10 timmar – dog av värmen

Barnet dog i bilen.Foto: Facebook
Mamman misstänks nu för att ha velat skada barnet med uppsåt. Foto: Facebook

Den 23-åriga mamman Alexandrea Raven Scott ska ha lämnat sin 18-månadersbebis i bilen.

Den kaliforniska solen låg på och gjorde att temperaturen steg till 54 grader i bilen, rapporterar Mailonline.

När hon kom tillbaka efter att ha umgåtts med sina vänner i tio timmar hade barnet dött – nu misstänks hon för att ha velat skada eller döda sin son.

Polisen kallades till sjukhuset, Howard Memorial Hospital i staden Willits norr om San Francisco under onsdagseftermiddagen.

Där fanns den 18 månader gamla pojken Chergery Teywoh Lew Mays som dött i en överhettad bil. Den 23-åriga mamman Alexandrea Raven Scott hade greps på platsen.

Polisen misstänker att hon lämnat barnet i bilen vid tretiden natten innan för att umgås med sina vänner.

– Vi tror att barnet lämnades obevakat i baksätet med fönstren stängda i omkring tio timmar, säger Andrew Porter vid polisen i Mendocino till Mailonline.

 

LÄS ÄVEN: 15-åriga Clara hjälpte döv och blind man på flygplanet 

 

När hon kom tillbaka hade klockan hunnit bli omkring 13 på eftermiddagen och temperaturen i bilen nått 54 grader.

Mamman har fängslats misstänkt för att uppsåtligen velat döda eller allvarligt skada barnet.

Aldrig säkert att lämna barn i bilen

Enligt USA:s nationella folkhälsomyndighet, Centers for Disease Control and Prevention, är det aldrig säkert att lämna barn ensamma i bilen – oavsett väder och även med fönstret på glänt.

Deras rekommendation till föräldrar med barn i baksätet är att placera ett gosedjur i bilbarnstolen när barnet inte är i den och flytta fram gosedjuret i framsätet när barnet sätts i bilbarnstolen – som en påminnelse om att barnet är i baksätet, skriver Mailonline.

Andra förslag är att lägga en väska, eller något annat som du kommer att använda i baksätet så att du behöver kolla till baksätet innan du lämnar bilen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.