Ibrahim Baylan och de andra studentpolitikerna avslutade festkvällen i Göteborg med ett timslångt besök på sexklubben Chat Noir.
Ibrahim Baylan och de andra studentpolitikerna avslutade festkvällen i Göteborg med ett timslångt besök på sexklubben Chat Noir.

Baylan gick på porrklubb

Publicerad

Skolminister Ibrahim Baylan, 33, gick på den kända porrklubben Chat Noir i Göteborg och roade sig med flera studentpolitiker.
Resan och hotellet betalades av kårmedlemmar.

 

OBS! Den här artikeln är från 2005.

Den senaste tiden har socialdemokratin skakats av vikande opinionssiffror, bostadsmygel, fusk inom ungdomsförbundet och bråk bland s-toppar i Stockholm. Här är en pinsamhet till: Ibrahim Baylan utsågs vid senaste regeringsombildningen till minister med ansvar för skolbarnomsorg, grundskolor, gymnasieskolor och fristående skolor. Men han var redan tidigare en etablerad politiker i Umeå, där han var ordförande i studentkåren. 1998 kallade Sveriges förenade studentkårer (SFS) till ett fullmäktigemöte i Göteborg.

"Tittade på nakna tjejer"

Ibrahim Baylan reste dit på kårmedlemmarnas bekostnad. Lördagen den 9 maj 1998 anordnades en avslutningsmiddag och bankett. Efteråt ville Ibrahim Baylan, som representerade socialdemokraterna, och fem andra politiker besöka porrklubben Chat Noir. Alla utom en – kvinnan i sällskapet – betalade inträde för att få komma in. – Alla satt och tittade på nakna tjejer som dansade, berättar en av dem som följde med Ibrahim Baylan till porrklubben.

Alla visste var de var

Flera i sällskapet var lätt berusade. Även den blivande skolministern. – Men ingen var stenpackad. Därför kan ingen skylla på att de inte visste var det var vi hade hamnat. Det var ju solklart redan innan vi gick in genom dörren, säger en annan deltagare. En tredje politiker säger till Expressen att sällskapet i förväg bestämt sig för att besöka just en strippklubb. – En i gänget hade pratat om det, och alla blev nyfikna. En gång i halvtimmen klev en ny ung flicka upp på scenen och strippade framför ögonen på politikerna. Expressen har även talat med den kvinnliga deltagare som följde med Baylan till klubben. Hon skäms i dag för att hon följde med: – Det stämmer att vi var där. Det var pinsamt alltihop.

"Ganska vilda killar"

– Det var en dum fyllegrej. Och man kan säga att jag var ute med ett gäng ganska vilda killar. Jag hängde bara med – och det ångrar jag i dag. Enligt Ibrahim Baylans studentkamrater från den tiden varade besöket på porrklubben i minst en timme. – Vi stannade i kanske en och en halv timme. Jag minns inte riktigt, säger en av dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag