Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Baylan gick på porrklubb

Ibrahim Baylan och de andra studentpolitikerna avslutade festkvällen i Göteborg med ett timslångt besök på sexklubben Chat Noir.
Foto: LENNART LENNART

Skolminister Ibrahim Baylan, 33, gick på den kända porrklubben Chat Noir i Göteborg och roade sig med flera studentpolitiker.
Resan och hotellet betalades av kårmedlemmar.


OBS! Den här artikeln är från 2005.

Den senaste tiden har socialdemokratin skakats av vikande opinionssiffror, bostadsmygel, fusk inom ungdomsförbundet och bråk bland s-toppar i Stockholm. Här är en pinsamhet till: Ibrahim Baylan utsågs vid senaste regeringsombildningen till minister med ansvar för skolbarnomsorg, grundskolor, gymnasieskolor och fristående skolor. Men han var redan tidigare en etablerad politiker i Umeå, där han var ordförande i studentkåren. 1998 kallade Sveriges förenade studentkårer (SFS) till ett fullmäktigemöte i Göteborg.

"Tittade på nakna tjejer"

Ibrahim Baylan reste dit på kårmedlemmarnas bekostnad. Lördagen den 9 maj 1998 anordnades en avslutningsmiddag och bankett. Efteråt ville Ibrahim Baylan, som representerade socialdemokraterna, och fem andra politiker besöka porrklubben Chat Noir. Alla utom en – kvinnan i sällskapet – betalade inträde för att få komma in. – Alla satt och tittade på nakna tjejer som dansade, berättar en av dem som följde med Ibrahim Baylan till porrklubben.

Alla visste var de var

Flera i sällskapet var lätt berusade. Även den blivande skolministern. – Men ingen var stenpackad. Därför kan ingen skylla på att de inte visste var det var vi hade hamnat. Det var ju solklart redan innan vi gick in genom dörren, säger en annan deltagare. En tredje politiker säger till Expressen att sällskapet i förväg bestämt sig för att besöka just en strippklubb. – En i gänget hade pratat om det, och alla blev nyfikna. En gång i halvtimmen klev en ny ung flicka upp på scenen och strippade framför ögonen på politikerna. Expressen har även talat med den kvinnliga deltagare som följde med Baylan till klubben. Hon skäms i dag för att hon följde med: – Det stämmer att vi var där. Det var pinsamt alltihop.

"Ganska vilda killar"

– Det var en dum fyllegrej. Och man kan säga att jag var ute med ett gäng ganska vilda killar. Jag hängde bara med – och det ångrar jag i dag. Enligt Ibrahim Baylans studentkamrater från den tiden varade besöket på porrklubben i minst en timme. – Vi stannade i kanske en och en halv timme. Jag minns inte riktigt, säger en av dem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.