Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Båten havererade – vännerna strandsattes på en kobbe

Melker (gul flytväst) och Albin (längst till höger) återförenades med personerna som räddade dem när de var strandsatta på skäret söder om Vrångö.
Foto: Mikael Göthage / Trossen
Sjöräddningssällskapets bild visar de två vännerna på det lilla skäret, och lotsbåten som kommit fram – men insett att det inte kommer gå att ta sig nära nog. Lösningen blev en ytbärgare från Sjöfartsverket.
Foto: Sjöräddningssällskapet

Premium: Hummerfiskarna Albin Parmalm och Melker Kling hade gett sig ut i Göteborgs skärgård – när båtmotorn havererade i hård blåst och de strandsattes på en kobbe i havet.

Sjöräddningssällskapets tidning Trossen återförenade vännerna med personerna som räddade dem den dramatiska dagen – bland annat ytbärgaren som vinschade upp dem med helikopter.

– Jag är evigt tacksam, säger Melker.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Agneta”, 56: Min sambo blev kär i en annan man

Premium: ”Han skyllde på trötthet och drog sig undan”

Matjätten slår tillbaka efter kritik mot priser

Premium: Axfood: ”De vill hitta syndabockar” • ”Öronbedövande faktaresistens”

Så byggde Ingrid, 73, & Ingvar, 78, ett imperium

Premium: Sålde sitt livsverk • Framgångssagan • ”Är alltid business”