Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Båten havererade – vännerna strandsattes på en kobbe

Melker (gul flytväst) och Albin (längst till höger) återförenades med personerna som räddade dem när de var strandsatta på skäret söder om Vrångö.
Foto: Mikael Göthage / Trossen
Sjöräddningssällskapets bild visar de två vännerna på det lilla skäret, och lotsbåten som kommit fram – men insett att det inte kommer gå att ta sig nära nog. Lösningen blev en ytbärgare från Sjöfartsverket.
Foto: Sjöräddningssällskapet

Premium: Hummerfiskarna Albin Parmalm och Melker Kling hade gett sig ut i Göteborgs skärgård – när båtmotorn havererade i hård blåst och de strandsattes på en kobbe i havet.

Sjöräddningssällskapets tidning Trossen återförenade vännerna med personerna som räddade dem den dramatiska dagen – bland annat ytbärgaren som vinschade upp dem med helikopter.

– Jag är evigt tacksam, säger Melker.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Varje natt våldtog de 15 männen Medina

Premium: MEDAN VÄRLDEN BLUNDAR • Magda Gad i krigets Etiopien • DEL 2

Det kändes som att hela Melodifestivalen blev utbränd

Premium: En oroväckande svag årgång

Paulas ”influensa” var cancer: ”Fick blackout”

Premium: Hoppas kunna hjälpa andra med sin historia: ”Man kan faktisk bli frisk”