Båt kraschade utanför Lidingö – två till sjukhus

Fören på båten har dragits in till land.
Foto: Google maps
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Foto: Janne Åkesson / Swepix

En båt sjönk vid Svanholmen utanför Lidingö vid 19.30 på söndagskvällen. 

Båten gick i två delar och de två personerna som befann sig i den hamnade i vattnet. 

– Man tog in personerna till land. De var skadade och har blivit förda till sjukhus, säger Hans Eriksson vid Räddningscentral Mitt. 

Sjö- och flygräddningscentralen kopplades in för att bistå räddningstjänsten med ett räddningsuppdrag vid Svanholmen utanför Lidingö vid 19.30 på söndagskvällen. 

En båt hade sjunkit. 

– Det ska ha varit två skadade personer som medtogs i ambulans, säger Anders Larsson, biträdande räddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Räddningscentral Mitt berättar. 

– Det är en båt som har gått i hög fart och helt plötsligt har det hänt något. Antingen svallvågor eller något annat som gjort att båten på något sätt gått i två delar. Två personer fanns i båten och man åkte ut och undsatte de här två som hamnade i vattnet, och tog in dem till land. Polis och sjukvård mötte upp och de har blivit omhändertagna och förda till sjukhus, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Räddningscentral Mitt.  

Fören på båten har dragits in till land och den återstående delen med motorn antas ha sjunkit. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.