Kronprinsessan Victoria och Daniel. Foto: Suvad Mrkonjic
Kronprinsessan Victoria och Daniel. Foto: Suvad Mrkonjic

Bästa vännen lagar maten till Victoria och Daniels bröllop

Publicerad
Uppdaterad
Victoria fick som hon ville.
Det blir hennes och Daniels bästa vän som får laga maten på deras bröllop.
Hovet bekräftar nu att Operakällarens Stefano Catenacci blir högst ansvarig för middagen 19 juni.
Stefano Catenacci och hans bror Sandro Catenacci är nära vänner till kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
De senaste åren har de tillbringat flera vintersemestrar ihop i italienska alperna. Familjerna umgås flitigt på fritiden.
Inför bröllopet och efterföljande middagen fanns det bara ett val av chefskock, traktör:
Stefano Catenacci.

Prestigeuppdrag

Han och storebror Sandro har drivit Operakällaren sedan 1987 och 1997 fick de en stjärna i Stefano Catenacci. Foto: Suvad Mrkonjicprestigefyllda Guide Michelin.
Enligt uppgift till Expressen.se så är det Victoria och Daniel i samråd som har frågat vännen Stefano Catenacci om han vill göra deras bröllopsmiddag.
För en kock och en restaurang som Operakällaren så är det ett av de mest prestigefyllda uppdragen.
Hovet bekräftade under fredagen på sin hemsida uppgifterna om att Stefano Catenacci blir chef för bröllopsmiddagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag