Har du ett nyhetstips eller bilder?

Vill du dela med dig av information, bilder eller filmer? Så här enkelt skickar du dina tips till Expressen.

Du når oss direkt via krypterade gratisappar som Signal och WhatsApp, på Facebook eller via mejl och sms, telefon eller post. Vi betalar för nyhetsbilder och tips efter överenskommelse.

Din rätt att vara anonym är skyddad i lag.

Vill du skicka ett nyhetstips till Expressens redaktion via din mobiltelefon?

SMS:a till nummer 71717.

 

Har du tagit en bra bild eller video som du vill skicka till Expressen?

 MMS:a den till nummer 71717.

 

Har du ett nyhetstips, bilder eller video som du vill mejla?

 Skicka till 71717@expressen.se

 

Du kan också ringa oss. Expressens redaktion är alltid bemannad, 24 timmar om dygnet, 365 dagar per år.

Ring Expressens tipslinje: 020-22 22 20, du kommer då direkt till nyhetsdesken eller någon av våra nyhetsreportrar. Expressens växel har nummer 08-738 30 00.

Bor du i Sydsverige och har nyhetstips till oss, kan du ringa redaktionen hos vår sydsvenska edition Kvällsposten i Malmö. Du ringer: 040-602 01 00.

 

Bor du i Västsverige kan du i stället ringa vår västsvenska edition GT i Göteborg. Du når dem på: 031-725 90 00.

 

WhatsApp är en gratisapp för krypterade textmeddelanden, bilder och video.

Du kan också använda den för att ringa upp Expressens redaktion och du får då tala direkt med en av våra erfarna nyhetschefer. WhatsApp ägs av Facebook och sparar en del användaruppgifter.

Här är Expressens mobilnummer där du når oss på WhatsApp: 0736339623.

 

Ladda ner WhatsApp från Appstore och Google Play.

 

På Facebook når du vår redaktionen dygnet runt med nyhetstips.

Expressen är störst av de svenska medierna på den största sociala medier-plattformen, Facebook. Hitta oss på www.facebook.com/expressen. Välj "Meddelande" och skriv ditt tips.

Våra redaktörer tar emot dina uppgifter, det syns inte för övriga användare.

 

Har du fotoappen Instagram är det bara att söka upp Expressens officiella konto.

Skicka ditt tips, din bild eller video genom att gå in på Expressens profil och skicka ett direktmeddelande. Den funktionen hittar du vid de tre punkterna uppe i högra hörnet.

Ladda ner Instagram från Appstore och Google Play.

 

Signal är en app där du kommunicerar säkert och krypterat.

Du kan skicka textmeddelanden, bilder och filmer. Du kan ringa om du vill prata direkt med en av våra erfarna nyhetschefer. Inga användaruppgifter eller innehåll i meddelanden sparas av Signal.

Expressens mobilnummer på Signal: 0736339623.

Ladda ner Signal från Appstore och Google Play.

 

Har du känsliga uppgifter, bilder eller filmer som du vill tipsa om? På https://tipsa.expressen.se kan du krypterat och säkert vända dig direkt till Expressens flerfaldigt prisbelönta grupp för undersökande journalistik.

Den information du lämnar skyddas med stark kryptering.

 

Vill du skicka ditt nyhetstips, eller kanske bilder och dokument, till Expressen med vanlig post?

Vår adress är Expressen, 105 16 Stockholm. Märk kuvertet "Nyhetsredaktionen".

 

 

 

Vi utser månadens bild som belönas med 7171 kr och årets bild som belönas med 71717 kr 

Expressen får in tusentals tips och bilder från uppmärksamma läsare – men vi vill gärna ha fler.

Har du något som du vill ska publiceras i tidningen – tveka inte att skicka det till 71717. Det kan vara mödan värt.

Från de bilder som publiceras väljer vi varje månad en läsarbild som belönas med 7 171 kronor. Varje år väljer också vår jury Årets Läsarbild och den fotografen får hela 71 717 kronor.

Nyhetsbilder ersätts alltid

 När du skickar in en bild eller video ger du oss tillåtelse till publicering (med arvodering enligt BLF-TU avtalet, dagstidningsavtalet), i annat fall måste detta framgå i ditt mejl eller MMS. I ett nyhetsintensivt läge kan vi alltså komma att publicera materialet innan vi talat med dig, men nämnda ersättning utgår givetvis ändå.

Vi ersätter alltid publicerade nyhetsbilder. Ersättning utgår dock normalt inte vid återpublicering av redan använda bilder.

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU TAR DINA BILDER

VAR INTE I VÄGEN
Om det är en dramatisk situation, tänk på att inte vara i vägen för räddningspersonal. Tänk också på den personliga integriteten. Du är först och främst medmänniska, sen fotograf!

 

UPPTRÄD ETISKT, RESPEKTERA LAGEN

Precis som alla stora medier tar Expressen emot tips, bilder och filmer. Det material vi får in genomgår en kritisk nyhetsvärdering. I bedömningen ingår innehållet i bilderna och uppgifterna, men också huruvida du uppträtt etiskt och inom lagens gränser.


NYHETSBILDER ÄR FÄRSKVARA
För Expressens upplaga på webben, Expressen.se, handlar det om minuter. Skicka in din bild direkt, när den är färsk. För Expressen i tryck handlar det också om snabba ryck, speciellt om du tar bilden på kvällen.

BILDEN TALAR FÖR SIG SJÄLV
En bra läsarbild behöver inte nödvändigtvis vara en ren nyhetsbild. En rolig situation, en märklighet, något udda. Tänk på vad du själv skulle vilja se i tidningen.

TA FLER BILDER
Om det inte är en känslig situation, försök att gå nära motivet. Men tänk alltid på att visa hänsyn. Lika viktigt kan vara att komplettera med översiktsbilder, så betraktaren kan orientera sig i situationen. Helt enkelt, ta fler bilder av samma händelseförlopp.

SITUATIONEN ÄR VIKTIGAST
Har du inte kameran till hands, använd mobiltelefonen. Även om den inte ger samma bildkvalitet, så fångar du situationen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag