Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bäst att inte vara verksam i landet”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Ulla Löfven och Stefan Löfven.
Foto: MATTIAS HELLSTROM / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Ulla Löfven är kvar i den politiska världen efter att ha blivit invald i kyrkans högsta politiska organ.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfven siktar nu på en internationell karriär.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stefan Löfven är inne på sluttampen av sin tid som statsminister och partiledare.

Nu hägrar livet som privatperson – och socialdemokraten har redan gjort upp planer. 

– Jag har inte bråttom, men jag kommer inte kunna sätta mig ner och inte göra någonting, säger han till Göteborgs-Posten

Stefan Löfvens vändning var ett faktum när Expressen i somras avslöjade att statsministern planerat sin sorti. Tidigare samma vår hade han beslutat att han skulle leda sitt parti över valet 2022. 

När partikongressen är avslutad i början av november i år är i stället troligtvis Magdalena Andersson ny partiledare för Socialdemokraterna. 

Löfven är då privatperson igen – och i en intervju med Göteborgs-Posten berättar han om sina och Ullas framtidsplaner. Han säger att den ständiga uppmärksamheten varit jobbig. Att det nu ska bli skönt att göra precis som han vill. 

– Att alltid, oavsett om jag bara ska köpa en liter mjölk, behöva förvarna säkerhetsvakterna. De är fantastiska allihopa, men att kunna gå ut och köpa mjölk utan att behöva skyddsvakter är nåt man längtar efter, säger Löfven till GP.

Internationell karriär

När Löfven inte längre än statsminister tvingas han flytta ut från Sagerska huset. Han och Ulla Löfven har dock bestämt att de ska bo kvar i Stockholm – även om en del tid kommer att tillbringas i sommarstället i Örnsköldsvik. 

Ulla Löfven är kvar i politikens värld efter att ha blivit invald i kyrkans högsta politiska organ. Och så småningom ska även Stefan Löfven tillbaka till arbetslivet. 

Han siktar nu på en internationell karriär.

– Jag har inte bråttom, men jag kommer inte kunna sätta mig ner och inte göra någonting. Så kan jag hitta något där jag kan göra en insats för ett samhälle, då vill jag gärna göra det. Men jag tror att det är bäst att inte vara verksam i landet, utan kanske hitta något annat, säger han till GP.

Tv-ögonblicken vi minns med Stefan Löfven: ”Käbbel”

Arvet efter statsministern – här är grodorna, striderna och kriserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.