Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Barnsligt av Juholt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
- Barnsligt av Håkan Juholt. Jag delar inte heller SD:s åsikter, men de är ju folkvalda och vi måste kunna stå i samma rum, säger FP:s Jan Björklund.
Foto: Olle Sporrong

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hoppar av SVT:s direktsända partiledardebatt.  

Det får mothugg av resten av partiledarna.  

- Barnsligt av Håkan Juholt. Jag delar inte heller SD:s åsikter, men de är ju folkvalda och vi måste kunna stå i samma rum, säger FP:s Jan Björklund, till TT.  

Expressen.se kunde  i dag  avslöja att både Håkan Juholt, S, och Lars Ohly, V, hoppar av SVT:s direktsända partiledardebatt på söndag. 

 Anledningen är placeringen de fått av SVT, att de står bredvid Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. 

 Åkesson svarar med att kalla det hela för "sandlådefasoner."

 – Jag skrattade först, jag är mycket förvånad, säger han till SVT.

 Miljöpartiets språkrör Åsa Romson ska, som planerat, delta i debatten i Agenda, trots att det innebär att de då kan hamna bredvid SD. 

 – Vi tror att det är väldigt tydligt att vi är ett parti som står väldigt långt från Sverigedemokraterna, säger partisekreteraren Anders Wallner till TT. 

 Fredrik Reinfeldt kommer att delta. 

 – Jag har sett fram mot den här debatten och Sveriges Television är bra på att arrangera dem. Jag kommer, om jag får, sa Reinfeldt på en pressträff.

"Måste kunna stå i samma rum"

 Folkpartiets ledare Jan Björklund tycker att det är barnsligt att hoppa av debatten. 

 - Barnsligt av Håkan Juholt. Jag delar inte heller SD:s åsikter, men de är ju folkvalda och vi måste kunna stå i samma rum.

 – Den möblering som SVT fastställer får man ju köpa. Det är ändå ingen som tror att Jimmie Åkesson och Juholt står för samma alternativ. Vi möts ju i riksdagen hela tiden i olika debattomgångar. Tittarna går ju miste om värdefull granskning av de båda alternativen, säger Björklund till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.