Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Barnsligt av Juholt"

- Barnsligt av Håkan Juholt. Jag delar inte heller SD:s åsikter, men de är ju folkvalda och vi måste kunna stå i samma rum, säger FP:s Jan Björklund.
Foto: Olle Sporrong

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hoppar av SVT:s direktsända partiledardebatt.  

Det får mothugg av resten av partiledarna.  

- Barnsligt av Håkan Juholt. Jag delar inte heller SD:s åsikter, men de är ju folkvalda och vi måste kunna stå i samma rum, säger FP:s Jan Björklund, till TT.  

Expressen.se kunde  i dag  avslöja att både Håkan Juholt, S, och Lars Ohly, V, hoppar av SVT:s direktsända partiledardebatt på söndag. 

 Anledningen är placeringen de fått av SVT, att de står bredvid Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. 

 Åkesson svarar med att kalla det hela för "sandlådefasoner."

 – Jag skrattade först, jag är mycket förvånad, säger han till SVT.

 Miljöpartiets språkrör Åsa Romson ska, som planerat, delta i debatten i Agenda, trots att det innebär att de då kan hamna bredvid SD. 

 – Vi tror att det är väldigt tydligt att vi är ett parti som står väldigt långt från Sverigedemokraterna, säger partisekreteraren Anders Wallner till TT. 

 Fredrik Reinfeldt kommer att delta. 

 – Jag har sett fram mot den här debatten och Sveriges Television är bra på att arrangera dem. Jag kommer, om jag får, sa Reinfeldt på en pressträff.

"Måste kunna stå i samma rum"

 Folkpartiets ledare Jan Björklund tycker att det är barnsligt att hoppa av debatten. 

 - Barnsligt av Håkan Juholt. Jag delar inte heller SD:s åsikter, men de är ju folkvalda och vi måste kunna stå i samma rum.

 – Den möblering som SVT fastställer får man ju köpa. Det är ändå ingen som tror att Jimmie Åkesson och Juholt står för samma alternativ. Vi möts ju i riksdagen hela tiden i olika debattomgångar. Tittarna går ju miste om värdefull granskning av de båda alternativen, säger Björklund till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.