Barnskötare anmäld för våldtäkt – slogs av pappan

Publicerad

En barnskötare på en förskola i Nacka har polisanmälts för våldtäkt på en femårig flicka.

Efter anmälan åkte flickans pappa till förskolan och misshandlade mannen.

– Utredningen är inne i ett känsligt läge, Björn Lindblom, stationsbefäl vid Nackapolisen.

När den femåriga flickan kom hem från förskolan på tisdagskvällen märkte hennes pappa att hon inte betedde sig som vanligt.

Flickan berättade då att hon utsatts för sexuella övergrepp av en manlig barnskötare i 25-årsåldern.

Pappan ringde då först till förskolan och sedan till polisen. De åkte också till sjukhus med flickan för att undersöka henne.

Dagen efter - på onsdagsmorgonen - ringde pappan till förskolan för att säga att flickan inte skulle komma dit den dagen.

När den misstänkta barnskötaren svarade i telefonen så brast det för pappan som åkte direkt dit och hoppade på honom.

Polis kallades till platsen och fick sära på de två männen.

"Förhör med båda parter"

Barnskötaren misstänks nu för sexuellt utnyttja av barn alternativt våldtäkt mot barn.

– Det handlar om påstådda övergrepp mot barn på den här förskolan, Mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Björn Lindblom, stationsbefäl vid Nackapolisen.

Pappan misstänks å sin sida för misshandel och olaga hot.

Polisen vill inte säga så mycket om händelsen med hänsyn till utredningsläget.

– Vår barngrupp utreder det här tillsammans med åklagare. Vi har hållit förhör med båda parter men jag kan inte gå in på några detaljer, säger Björn Lindblom.

Polisen vill inte berätta om någon är frihetsberövad för tillfället.

Förskolechefen vill inte kommentera händelsen.

 

RÄTTELSE: I en tidigare version av den här artikeln stod det att mannen var förskolelärare. Rätt är att han är barnskötare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag