Barnmorskorna flyr – 42 har sagt upp sig

Barnmorskor i Stockholm larmar om en ohållbar arbetssituation.
42 personer har sagt upp sig från Södersjukhuset under 2021.
Foto: Anders Good / TT / TT NYHETSBYRÅN

Barnmorskor i Stockholm beskriver en omöjlig arbetssituation – och varnar för massuppsägningar.

Sedan årsskiftet har 42 barnmorskor sagt upp sig från Södersjukhuset, och på Danderyds sjukhus planeras ett krismöte.

– Det går inte ens att beskriva, jag känner inte till någon annan yrkesgrupp som skulle acceptera den arbetsmiljön som vi har, säger barnmorskan Emelie Andersson.

Det är personalbrist på flera av förlossningsklinikerna i Stockholm. Problemet har pågått länge, men är enligt många anställda nu akut. 

Södersjukhuset har behov av att rekrytera 25 barnmorskor. 

Vår ordinarie personal har behövt arbeta mycket extra under senaste tiden för att fylla obemannade pass. Detta är och har varit mycket ansträngande”, skriver Södersjukhusets presstjänst i ett mejl, som även uppger att verksamhetschefen Maria Sjöstrand inte har tid att återkomma på grund av arbetsbelastning.

”Det är fruktansvärt”

Emelie Andersson som är barnmorska på Sös tycker att det är tydligt hur situationen blivit värre de senaste månaderna.

Ibland har hon och undersköterskan hand om tre kvinnor i aktivt värkarbete samtidigt. 

Många barnmorskekolleger till henne har sagt upp sig – 42 personer sedan årsskiftet. Nu finns en oro för att klara av arbetsdagen på ett bra sätt, säger hon.

– Det som man märker och som är nytt är att det är en helt annan stämning i luften. Jag skulle beskriva den arbetsgruppen som är kvar som tajt, men det är fortfarande så att det är en oro som hänger i luften. Folk är konstant oroliga för att det överhuvudtaget ska gå.

Svaret från Sös

”Vi har en svår bemanningssituation just nu och vi arbetar internt med att hitta lösningar på att framför allt behålla och rekrytera nya barnmorskor. I nuläget har vi behov av att rekrytera 25 barnmorskor. Vår ordinarie personal har behövt arbeta mycket extra under senaste tiden för att fylla obemannade pass. Detta är och har varit mycket ansträngande. Dessutom har pandemin medfört hög sjukfrånvaro och vabb vilket har försvårat situationen ytterligare. Vi har även haft många pensionsavgångar under hösten”, skriver Södersjukhusets presstjänst i ett mejl.


Hon beskriver hur problemen känns av i flera delar. Dels handlar det om en själv, som att inte veta om man kan ta rast överhuvudtaget, och vid sidan om jobbet ständigt få frågor om extrapass.

– Samtidigt bedriver vi en vård som långt ifrån alltid går att stå för. Det är liksom fruktansvärt att inte kunna möta den oro som de födande känner.

På det hela taget beskriver hon arbetsmiljön just nu som ”vidrig”.

Emelie Andersson säger att hon förstår de som slutar. Vissa känner att de inte vill jobba inom förlossning längre, samtidigt som löneutvecklingen är dålig. ”Det är ett läge som stegvis försämrats, och så som jag skulle beskriva situationen nu är den otroligt pressad, på alla sätt och vis.”, säger hon.
Josephine Turner slutade som barnmorska på förlossningen vid Södersjukhuset. Nu arbetar hon inom mödravården. ”Det är för få barnmorskor på förlossningen, och man kan inte ha det så året runt. För folk slutar, och det är inte bra. Det är kompetens som försvinner. Och det här är mycket av ett lärlingsjobb, man behöver sina seniora kolleger.”, säger hon om de många anställda som slutar vid förlossningsklinikerna.

Samlar till stormöte på Danderyds

DN har pratat med flera personer på Danderyds sjukhus som säger att personal hotar att säga upp sig.

Barnmorskan Hannah Dahlbäck på sjukhuset berättar för Expressen att de anställda ska gå ihop i ett krismöte för att komma överens om en handlingsplan.

Maria Persson, verksamhetschef på kvinnosjukvård och förlossning, håller med om att läget är ansträngt, och säger i en kommentar att det råder brist på barnmorskor.

– Vi arbetar löpande med att rekrytera nya barnmorskor och har ett klart behov av att anställa fler, men det är tyvärr få sökande, säger hon.

Hela svaret från DS

Maria Persson, överläkare PhD, verksamhetschef kvinnosjukvård och förlossning Danderyds sjukhus, skriver i ett mejl:

”Det är ett ansträngt läge just nu och vi ser en topp av förlossningar i regionen nu. Det råder barnmorskebrist i Region Stockholm och det känner vi av. Till det kommer ett nuläge med vakanser av olika slag, som föräldraledigheter, VAB och sjukfrånvaro till följd av höstens många förkylningar. Vi arbetar löpande med att rekrytera nya barnmorskor och har ett klart behov av att anställa fler, men det är tyvärr få sökande. Eftersom det är svårt att få tag i vikarier till alla pass är det vår egen personal som ställer upp och arbetar extra. Vi förstår att barnmorskorna som arbetar nu drar ett tungt lass. Vi arbetar därför sedan en tid tillbaka med flera insatser för att förbättra arbetsmiljön på förlossningen och eftervården. Vi samarbetar med fackliga företrädare och arbetar både på sjukhusnivå samt regionalt för en hållbar kompetensförsörjning. Som vårdgivare har vi alltid ambitionen att skapa förutsättningar och bemanna för att leverera en trygg och säker vård.”

Hon slutade: ”Vill ju följa kvinnan”

Josephine Turner slutade på förlossningsavdelningen på Sös 2017, och arbetar nu inom mödravården.

Drömyrket inom förlossningsvården blev efter ett tag inte som hon tänkt sig. Hon minns ett av arbetspassen där två kvinnor hade påbörjat krystningsarbetet samtidigt i olika rum – och hon var den enda som arbetade med dem.

– Det är inte det sättet jag vill jobba på. Jag vill ju följa kvinnan, i hennes förlopp och vara närvarande i hennes livs största ögonblick.

Hon beskriver barnmorskekolleger som brinner för sitt jobb och hur pressen på dem till slut blir oerhört tung. 

– Det är ett yrke som folk väljer, det är inget man blir av en slump, och då gör man ju allt man kan för att det ska funka på jobbet.

Socialdemokraternas kritik mot Moderaterna 

Lars Rådén (M), vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, säger till DN att klinikerna kommer få 50 miljoner kronor extra nästa år:

– Bemanningsfrågan är svår, och det främsta svaret i hur barnmorskorna ska bli fler finns i de satsningar som vi gör nu.

Finansregionrådet i opposition i Region Stockholm, Aida Hadzialic (S) säger att den moderatledda majoriteten har gjort ”nedskärningar på kvinnosjukvården på Södersjukhuset på 72 miljoner kronor”, samtidigt som de har ”underfinansierat sjukvården”. 

– Detta har pågått i flera år till förmån för misslyckade upphandlingar och dyra marknadsexperiment. Det är en cynisk politik som drabbar vårdpersonalen men ytterst också patienterna, säger Aida Hadzialic (S). 

Enligt henne lyssnar inte regionledningen på larm från personal eller patienter, vilket leder till uppsägningar. 

– Det är den direkta motsatsen till politiskt ledarskap. Moderaternas nedskärningar måste omedelbart dras tillbaka och mer resurser behöver tillsättas. Region Stockholm är Sveriges rikaste region men klarar inte av att ge vård efter behov. 

Se också:

Ett oväntat högt antal gravida bildar nu kö hos Stockholms barnmorskor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.