Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barnmorskan Ebba: Nya mammor får för lite stöd

”Mina vänner ringer ner mig med frågor. De har turen att ha en vän som är barnmorska. Men vi vill ge svaren till alla dem som inte har det. Du ska inte behöva känna rätt person”, säger Ebba Åback.
Kvinnor som väntar barn kollas upp under hela graviditeten och nyföddas hälsa tas om hand på BVC. Men nyblivna mammor då? Som gått igenom en ibland tuff förlossning och står inför kroppsliga och psykologiska förändringar.
Foto: Shutterstock

Kvinnor som väntar barn kollas upp under hela graviditeten och nyföddas hälsa tas om hand på BVC.

Nyblivna mammor som står inför kroppsliga och psykologiska förändringar har däremot ingen egen mottagning.

– Man är väldigt skör i den perioden. Ändå släpps man hem och lämnas till sitt eget öde, säger barnmorskan Ebba Åback.

Hon växte upp i Lomma i Skåne och visste hela tiden att det var barnmorska hon ville bli. När hon gjorde första praktiken på förlossningen under sin utbildning sattes barndomsdrömmen på prov.

– Men det var helt rätt. Det är precis här jag ska vara, konstaterar hon.

Nu jobbar Ebba Åback deltid på en förlossningsavdelning. Men hon brinner för att skapa en ny nisch inom vården: Att stötta kvinnor första året efter barnafödande. 

Ett tillfälle i livet när man lämnas mer eller mindre ensam, menar hon.

– Allting handlar om bebisen, men vem ska ta hand om mig? Så känner många kvinnor. Man blir så omhuldad under graviditeten, men sedan är det ingen som frågar hur man mår.

Tove Blum marknadschef, Maria Undén Morein, läkare, Ebba Åback barnmorska och Rebecka Wedlund, utvecklare.

Nyblivna mammor har många frågor

Många gravida kvinnor använder en app, samtidigt som mödravården i Sverige ofta fungerar väldigt bra.

Efter att bebisen är född kan appen ställas om till baby mode för extrakoll, parallellt med täta hälskokontroller på BVC.

Mamman däremot har ingen ”nybliven-mamma-akut” att vända sig till, trots att frågorna ofta är fler än vad som hinner täckas in på MVC-återbesöket som som ofta erbjuds 6–8 veckor efter förlossningen, menar Ebba Åback:

– Ska det kännas så här? Vad är förlossningsskada? Hur vet jag om bebisen får tillräckligt med mjölk? Hur vet jag om min nedstämdhet är normal? Ska ärret efter kejsarsnitt kännas så här? När och hur kan jag börja träna?

Det är här som hennes projekt kommer in: Att bli ett komplement till vården. Tillsammans med läkare, marknadsförare, utvecklare och en fysioterapeut har hon skapat appen Numa med faktakollad information om hälsa, amningstips och möjlighet att boka möten med barnmorska. 

Allt utom fysiska möten är gratis för användaren. Appen finansieras bland annat av Almi och Vinnova men också investerare som till exempel tidigare NHL-hockeyspelaren Mattias Weinhandls PlusCap och Avesina Group Holdings.

Hälsoappar har ibland kritiserats för att information om patienter säljs vidare. I Numa lägger användaren endast in datum för sin förlossning, uppgifter som skyddas, uppger Ebba Åback. Vid bokade besök gäller vanlig sjukvårdssekretess.

”Det är det mest naturliga – lös det!”

Ett viktigt syfte med appen är att stoppa myter som sprids kring graviditet och tiden efter förlossningen. 

– Vitkål i behån mot mjölkstockning är en klassiker. Men det finns också många myter om fysisk aktivitet. Vissa går till gymmet efter två veckor, vissa tror att man aldrig mer får springa.

Traditionell vård har ingen specialmottagning för småbarnsmammorna. Ebba Åback tror att det kommer att ändras med nya generationer som har större krav på stöd och hjälp kring barnafödande.

– Hittills har man bara sagt: ”Det är det mest naturliga – lös det!”. Och visst löser man det, men till vilket pris? 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.