Elvaårige Michelito uppträdde som matador i södra Mexiko och dödade sex tjurar. Foto: AP
Elvaårige Michelito uppträdde som matador i södra Mexiko och dödade sex tjurar. Foto: AP

Barnmatador dödade sex tjurar

Publicerad
En fransk-mexikansk barnmatador har dödat sex tjurar i en uppvisning som både barnavårdsmyndigheter och tjurfäktningsmotståndare hade hoppats kunna stoppa.
- Jag är lycklig att jag vunnit denna seger, sade den 11-årige Michelito innan han på lördagen lämnade den blodiga arenan.
3 500 människor bevittnade föreställningen i Merida i södra Mexiko.
En lokal domare hade givit klartecken för barnet att slåss mot sex unga tjurar sedan fader, den franske tjurfäktaren Michel Lagravere, lämnat sitt tillstånd.
Nu ska en video skickas till Guinness rekordbok så att Michelito kan registreras som den yngste matadoren som dödat flest tjurar. Han har hållit på sedan han var sex och dödat dussintals djur.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag