Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Barnläkaren" om livet efter rättegången

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Kvinnan som 2008 blev känd som "barnläkaren" efter misstankar om att hon injicerade ett svårt sjukt spädbarn med en dödlig dos sömnmedel jobbar på nytt som läkare

I Ekots lördagsintervju berättar den frikända kvinnan om tiden efter den utdragna rättsprocessen.

– Jag har haft ett förfärligt liv under lång tid, säger hon till Ekot.

Det var i september 2008 som en för tidigt född flicka, tre månader gammal, dog efter att respiratorn stängdes av. Flickan hade svåra hjärnskador som hon fick vid födseln, och hennes liv gick inte att rädda. Ett halvår senare hämtades kvinnan som i media kommit att kallas "barnläkaren" av polisen. Misstanken: hon hade injicerat flickan med en dödlig dos av sömnmedlet tiopental.

Frikändes - flyttade

Efter en rättsprocess på två och ett halvt år blev hon frikänd av en enig tingsrätt - men anklagelserna förändrade hennes liv för alltid. I Ekots lördagsintervju i dag berättade kvinnan – som är egentligen är narkos- och intensivvårdsläkare – om tiden då hon blev känd i hela landet som "barnläkaren".

– Jag har haft ett förfärligt liv under lång tid, säger hon till Ekot.

Nu kämpar hon för upprättelse efter att riksåklagaren och riksenheten för polismål meddelat att de inte kunnat hitta några betydande fel i handläggningen av hennes ärende.

Djupa spår

Tiden som misstänkt har satt djupa spår i henne.

– Jag har fått flytta och byta jobb. Jag har fått mitt sociala nätverk sönderslaget. Jag valde inte att göra de här sakerna, det var rättsväsendet, säger hon.

Samtidigt har hon börjat ett nytt liv och jobbar återigen som läkare.

– Jag jobbar vidare och känner mig väldigt uppskattad på mitt nya jobb, säger hon i Ekots lördagsintervju.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.