Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barnkanalen hamnade i partiledardebatten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Så här såg det ut när partiledarna debatterade i SVT när man använde Barnkanalens textning.
Foto: SVT

Så här kan det se ut när Barnkanalens textning hamnar i SVT:s sändning av partiledardebatten.

Där ser det ut som att Jonas Sjöstedt och Fredrik Reinfeldt har en diskussion om "Herr Galt".

De lustiga bilderna sprids flitigt i sociala medier. "Haha, jättekul!" skriver Annie Lööf på Facebook.

Bilderna som började spridas av Björn Alverfeldt på twitter i går har blivit en stor snackis på sociala medier.

SVT förklarar hur liknande översättningar kan ske:

– Om du tittar på partiledardebatten på Kunskapskanalen och vill ha  det textat på svenska måste du få in text-tv-sida 794. Slår du i stället  in 793 så får du upp Barnkanalens översättningar, säger John Glimberg,  på SVT:s driftenhet.

Handlar om trasig tv

Men det är inte fallet den här gången. När Expressen.se får tag i Björn Alverfeldt visar sig hela historien bero på - en trasig tv.

– En textslinga från text-tv sattes automatiskt på varje gång jag slog på tv:n. Det var nästan aldrig från rätt kanal. Nu kan textningen slås av med en enkel knapptryckning, men varje gång jag byter kanal slås den automatiska textningen på igen.

Efter att ha försökt lösa problemet under en tid bestämde sig Björn Alverfeldt för att be sina twitterföljare om tekniska råd. Han fotade därför tv:n, vars bild visade partiledardebatten på SVT men textningen tillhörde ett barnprogram på Barnkanalen.

"Grisig" diskussion

– Därefter har denna historia börjat leva sitt eget liv. Inom några timmar fanns bilderna jag tagit på folks Facebookkonton och i webbkrönikor och än den ena, än den andra utmålades som innehavare av tv-apparaten som alltså är min, säger han.

I den lustiga hopblandningen har Jonas Sjöstedt och Fredrik Reinfeldt en diskussion om "Herr Galt" som enligt Vänsterledaren har "gått ut igen". Annie Lööf är i stället intresserad av att veta var "lilla Björn" är, medan Göran Hägglund ställer sig frågan: "En studsmatta? Är det så bönder får ner sina får från träden?"

Lööf: "Jättekul"

En av de som har lagt ut bilderna på sin Facebooksida är barnboksförfattaren Sören Olsson. Sedan i går har 2 000 personer gillat hans inlägg och det har delats över 800 gånger. Annie Lööf har själv kommenterat det inlägget med: "Haha, jättekul!"

Björn Alverfeldt har fortfarande inte lyckats lösa problemet med sin tv och uppmanar den som har tips och råd att höra av sig. Han twittrar här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.