Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barngäng sprider skräck i förorter

Bild från Fruängen centrum, där barngäng enligt uppgifter sprider skräck.
Västertorp. Även här ska barngäng ha spridit rädsla.

Barngäng sprider skräck bland andra barn och deras föräldrar i Stockholmförorterna Fruängen och Västertorp. Det skriver lokaltidningen Mitt i.  

– Min tolvåriga dotter blev omringad och misshandlad av ett gäng flickor, berättar en mamma för tidningen. 

Enligt Brottsförebyggande rådet lokalt finns det en grupp med "mellanstadie"-barn som begår brott i områdena.

Lokaltidningen Mitt i rapporterar nu om oroligheter med barn inblandade i Västertorp och Fruängen i södra Stockholm – något som bekräftas av det lokala Brottsförebyggande rådet.

Det handlar om barn- och ungdomsgäng som attackerar andra barn.

Enligt tidningen Mitt i polisanmälde nyligen en mamma att hennes minderåriga dotter misshandlats ett gäng med flickor – i yngre tonåren.

 

LÄS MER: "Sätt in militärer i utsatta förorter" 

 

– De ställde sig i en ring runt henne, gav henne örfilar i ansiktet och knuffade omkull henne. När hon låg ner blev hon sparkad och fick ett knytnävsslag i ansiktet, berättar mamman för tidningen. 

"Blivit hotad efter händelsen"

Enligt mamman lider dottern fortfarande av det som hände henne. Hon blev nerdragen på marken, slagen med knytnävar – och sparkad. Misshandeln har även satt andra spår – som att flickan mår psykiskt dåligt efter att ha blivit hotad efteråt.

Samtidigt berättar mamman att hon vet att även andra barn har attackerats i närområdet. Efter det inträffade har hon kontaktat andra föräldrar och lokala fältassistenter. Mamman menar att det är viktigt att de barn som attackerar andra barn får den hjälp de behöver. Hon säger också att det är viktigt att föräldrar har koll på sina barn – och även rör sig i närområdet.

Barn som stör ordningen

Det lokala Brottsförebyggande rådet medger att Västertorp och Fruängen sticker ut när det handlar om barn som stör ordningen.

 

LÄS MER: M-sprickan efter förslaget om militärer 

 

Martin Hämmerli, operativ koordinator vid Skärholmens polisområde, bekräftar problemen för tidningen Mitt i:

– Vi jobbar mycket med föräldrakontakt, och skjutsar hem barn till föräldrarna och berättar vad de gör, Martin Hämmerli, operativ koordinator vid Skärholmens polisområde.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.