BEVILJAS MER FRIHET. Den morddömda barnflickan Sara Svensson firar påsk i Småland och kan snart bli fri. Foto: Christian Örnberg
BEVILJAS MER FRIHET. Den morddömda barnflickan Sara Svensson firar påsk i Småland och kan snart bli fri. Foto: Christian Örnberg

Barnflickan Sara Svensson snart fri

Publicerad
Uppdaterad
Morddömda barnflickan beviljas allt mer frihet.
Hon har nu fått elva dagars permission för att fira påsk i Småland.
Efter det dödliga dramat i Knutby 2004 fälldes Sara Svensson, 32, för mord och mordförsök till rättspsykiatrisk vård.
Sedan i januari har hon dock tillåtits studera på Vadstena folkhögskola, och permissionerna har blivit fler och längre.

Rätt att resa ensam

Nu har förvaltningsrätten i Linköping givit den före detta barnflickan elva dagar i frihet för att fira påsk med sin pappa i Vaggeryd i Småland.
Permissionen ger henne bland annat rätt att resa ensam med kollektivtrafik, skriver Corren.se.
Samtidigt förbereds hon för en permanent utskrivning.
- Samtalen glesas ut i dagsläget och ska så småningom avslutas. En hel del arbete återstår dock när det gäller att hitta sin identitet, säger chefsöverläkaren på kliniken i Vadstena.
Redan i vår ska Sara Svensson under sex månader pröva på att leva i en egen bostad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag