Barnfamilj rånad och pistolhotad i sitt hem

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En barnfamilj blev på torsdagskvällen rånad och pistolhotad av två män som trängde sig in i familjens hem. Rånarna var i natt fortfarande på fri fot.

Strax efter klockan 22 på onsdagskvällen larmades polis till en lägenhet i stadsdelen Råsunda i Solna.

– Gärningsmännen har trängt sig in i en bostad och hotat och rånat en familj på fyra personer, säger Carina Andersson vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Minst två gärningsmän ska ha trängt sig in i bostaden, enligt polisen. Rånarna har varit inne hos familjen i ungefär en timme och även hotat dem med pistol.

– De har hotat med någon form av skjutvapen, säger Carina Andersson.

Blev slagen i huvudet

En man i familjen ska också ha fått ett slag i huvudet, enligt tidningen.

– Ingen är allvarligt fysiskt skadad, men det finns uppgifter om skador, säger Carina Andersson.

Rånarna kom över guldsmycken och pengar. Inga misstänkta gärningsmän har gripits. Händelsen rubriceras som grovt rån. Under natten har polisen haft kriminaltekniker på plats i sökandet efter spår efter rånarna. 

Operation dörrknackning

Under torsdagsmorgonen var det ingen som var gripen som misstänkt för det brutala rånet mot barnfamiljen. 

– Nu försöker vi sprida den här informationen, om vad som har hänt, till närpolisen i området så att de kan undersöka om det finns några spår och kopplingar att gå vidare med. Dessutom har det förstås skett dörrknackning i området för att utreda på om någon gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med det här rånet, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisens presstjänst. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.