Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barnfamilj körde fel – blev beskjutna i Märsta

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
En bil besköts med flera skott i Märsta under torsdagskvällen.
Foto: Google Maps

En barnfamilj som körde fel blev beskjutna i sin bil i Märsta utanför Stockholm i torsdags.

Området där skottlossningen skedde kan kopplas till den kriminella grupperingen Märstanätverket, enligt uppgifter till Expressen.

Familjen klarade sig utan fysiska skador.

Polis kallades till Märsta norr om Stockholm vid 22-tiden i torsdags, efter att ett antal personer i området larmat om skottlossning. 

När polisen kom till platsen fann man inga tecken på att några skott avlossats, men strax efter hörde en man av sig som uppgav att han blivit beskjuten i sin bil.

Familjen hade klarat sig utan skador, men när polisen mötte mannen kunde man konstatera att bilen hade skotthål.

Tre personer stod vid vägen

Enligt polisens uppgifter hade familjen hamnat fel när de kom till Märsta och försökte att hitta vägen tillbaka till motorvägen och vände utanför en restaurang i området.

De noterar tre personer vid vägen och när de passerar dem uppfattar familjen att de blir beskjutna. När de kommer hem hittar de två skotthål och slår larm.

– Jag vet bara att det var en bil då som blev beskjuten och att det inte var någon som blev skadad, det är de uppgifterna jag har, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen..

Händelsen utreds som misstänkt mordförsök. Ingen har hittills frihetsberövats kopplat till skottlossningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.