Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnfamilj knivrånades i sitt hem

Rånarna slog till mot barnfamiljens villa i Järfälla. Paret bakbands och pappan misshandlades.
Foto: VIKSTRÖM ROGER

Rånarna överföll det unga paret och deras nyfödda baby hemma i villan.

Föräldrarna bakbands, pappan misshandlades.

- De är mycket chockade. Barnet är bara tre månader, säger Jakob Åryd vid Norrortspolisen.

Paret, som är i 30-årsåldern, hade varit ute med sin lilla dotter. När de kom hem till villan i Järfälla utanför Stockholm ringde det på dörren. Pappan öppnade. Utanför stod två män med kniv. En var maskerad. - Männen trängde sig in. De började slåss med pappan och övermannade honom, säger Jakob Åryd. Paret bakbands till händer och fötter och hotades med kniv. Den lilla flickan var hela tiden med. Familjen äger ett företag i Stockholm. Rånarna var ute efter nycklarna till företagets kassaskåp. - Men det lyckades de inte med. Då sökte de igenom huset efter värdesaker, men kom inte över mycket mer än en mobiltelefon, säger Jakob Åryd.

Klippte av ledningen

 - Rånarna hade god kännedom om familjen. Det var ingen slump att de överföll just dem. Männen klippte av telefonledningarna innan de lämnade babyn och de bakbundna föräldrarna. Först en halvtimme senare lyckades det svårt medtagna paret ta sig loss och larma polisen. - Barnet är okej. Pappan har lindrigare skador av misshandeln, säger Jakob Åryd. Rånarna lämnade föremål i villan och polisen har säkrat DNA.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.