Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barnfamilj hittade en spik i middagskorven

Emilie Hellholm fick en otäck överaskning när hon skulle steka middagskorv till familjen. Foto: Emilie Hellholm/Läsarbild
Emilie Hellholm, sambon Andreas och sonen Alvin var nära på att äta enkorv som en spik gömt sig i. Foto: Joakim Hellholm/Läsarbild
I korven hittades en tre centimeter lång spik. Foto: Emilie Hellholm/Läsarbild

En tre centimeter lång spik, gömd i korven. Den obehagliga överraskningen mötte Emilie Hellholm, 25, när hon lagade middag till sin sambo och deras lilla fyraåring Alvin.

– Jag blev helt paff. Sen tänkte jag på vad som hade kunnat hända om någon svalt den. Då blev jag rädd, säger hon.

Det skulle bli korv och pommes till middag. Emilie Hellholm, 25, förberedde maten i godan ro i köket hemma i Järfälla. Bratwurst från Coops egna märke låg på skärbrädan. Emilie fick nämligen ett infall och bestämde sig för att snitta korvarna innan stekning - något hon annars aldrig brukar göra.

Det var ett infall som mycket väl kan ha räddat liv.

– Jag kände plötsligt att det tog stopp när jag skar i en av korvarna. Först tänkte jag att det kanske var brosk, men sen såg jag vad det var. Det låg en tre centimeter lång spik gömd i korven, precis i slutet, säger Emilie Hellholm.

Upptäckten gjorde henne både chockad och rädd.

– Tänk om någon av oss svalt spiken? Den var liksom inte så pass stor att den inte gått ner i halsen. Det är ju fullkomligt livsfarligt!

Ska inte kunna hända

Enligt Kristofer Myrevik, informationschef på Coop, är det ovanligt att det hamnar föremål i deras mat.

– Någon mutter eller metalldel dyker upp någon gång om året, men det är väldigt ovanligt, säger han.

– Vi har tagit kontakt med vår leverantör i Polen och utreder nu grundligt vad som kan ha inträffat och varför. Inget som är större än 3 millimeter ska kunna passera i produktionsprocessen.

Coop kommer inte att dra tillbaka alla bratwurst efter incidenten – om det inte skulle komma in fler klagomål.

– Baserat på en incident gör vi generellt inte det innan vi utrett vad som hänt. Men vi är naturligtvis väldigt glada att kvinnan upptäckte det här, och vi kommer att kompensera henne. En sån här sak ska inte hända, säger Kristofer Myrevik.

Emilie säger att hon är osäker på om hon kommer våga köpa korv igen.

– Ja, jag vet faktiskt inte... Man har ju hört talas om konstiga grejer som folk får i maten, som larver. Det är så klart jätteäckligt, men det här var ju farligt. Jag vill inte ens tänka på vad som kunde hänt.

Butikschefen där korven köptes vill inte uttala sig om incidenten, men beklagar vad som hänt.