Barn varnas för skulpturen "Kuken"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Konstverket "Kuken" har upprört Sundsvallsborna.

Efter ett krismöte varnas nu barn för en obscen skulptur i Sundsvall. 

- Mina skulpturer är lite vågade, därför hade jag ett rum längst in för att vara lite avskärmad för de minsta barnen, säger konstnären Max Magnus Norman.

Bakom protesterna på Norra berget i Sundsvall ligger konstverket "Kuken". En av de andra konstnärerna ville inte visa sina saker i samband med den kontroversiella skulpturen och ett krismöte tillkallades. 

Max Magnus Norman.  Skulpturen är 30 centimeter hög och föreställer ett manligt könsorgan som är avbildat som ett monster som jagar en beväpnad kvinna och en scoutpojke. En varningstext har nu satts upp. 

 - Jag hade redan fått ett rum längst in för att vara lite avskärmad för de minsta barnen eftersom jag vet att mina skulpturer är lite vågade. Och jag hade själv satt upp en varningstext på dörren med information om vad skulpturerna handlar om, innan föreningens nya röda varning sattes upp, säger Max Magnus Norman.

Parodi

 Konstnären själv ser konstverket som en parodi på den otyglade manliga sexualiteten. 

 - Det är bra att det har uppstått diskussion, det är det som är meningen med skulpturen, säger Max Magnus Norman.

Tycker du att konstverket "Kuken" är upprörande?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.