Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barn blev påkört av lastbil – har avlidit

Barnet har förts till sjukhus.

Ett barn i förskoleåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd av en lastbil utanför en förskola i Ås i Krokoms kommun.

Polisen utreder olyckan men ingen person har delgivits misstanke om brott.

Larmet kom in till polisen och räddningstjänsten på tisdagsförmiddagen.

– Det är en lastbil som kolliderat med ett barn på cykel utanför en förskola, säger Henrik Jönsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till Expressen

Barnet fördes med ambulans till sjukhus, men senare meddelade polisen att barnets liv inte gick att rädda. Anhöriga har underättats.

Olyckan utreds av polisen. I nuläget är ingen person delgiven misstanke om brott”, skriver polisen på sin hemsida.

Kommunen har upprättat ett kris- och informationscenter på platsen.

”Räddningspersonal, samt barn- och utbildningsförvaltningens krisledningsgrupp finns på plats. Kommunens POSOM-grupp är aktiverad. Kyrkan har öppnat upp sina lokaler för krisstöd”, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det vi gjorde direkt var att tillkalla de resurser vi har i vår egen verksamhet, i form av elevhälsans resurser, för att få stöd och hjälp till vår personal på förskolan. Men också på skolan eftersom skolan ligger intill förskolan, och har sett olyckan, säger Krokoms skolchef Birgitta Lundgren till SVT.

– Personalen har det oerhört jobbigt just nu. Vi försöker på alla sätt och vis stötta dem

Alla vårdnadshavare med barn på förskolan har informerats.

Räddningstjänsten ger sina bästa råd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.