Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barn lämnades ensamma på fritids – för andra gången

Två gånger på kort tid har barn lämnats ensamma utan personal på ett fritidshem i Örnsköldsvik, skriver Allehanda.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två gånger på kort tid har barn lämnats ensamma utan personal på ett fritidshem i Örnsköldsvik, skriver Allehanda.

En mamma upptäckte att det inte fanns någon personal i lokalen när hon skulle lämna sin femårige son vid sextiden på morgonen. Hon och en annan förälder kontaktade skolans rektor, men innan någon anställd hann komma anlände allt fler barn.

– De vällde in från höger och vänster. Vi fick agera fritidspedagoger, plocka fram pennor och hålla koll på alla. Innan det kom någon personal var det säkert 20 stycken där, som jag och den andra mamman behövde vakta, berättar mamman för tidningen.

En liknande händelse inträffade i slutet av augusti, då en annan mamma som skulle lämna sin dotter på morgonen hittade tre ensamma barn i samma lokal.

Som en konsekvens av smittorisken för covid-19 får inte föräldrarna längre följa med barnen in på fritidshemmet, samtidigt som alla dörrar på skolan låses upp automatiskt när någon i personalen öppnar på morgonen, oavsett var den personen befinner sig.

– Det är olyckligt att det hänt igen. Det var tur att föräldrarna upptäckte det, säger rektorn till Allehanda.

– Nu har vi skaffat en jourtelefon, som föräldrar kan ringa till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.