Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barn hittat dött i bostad – misstänkt man gripen

Reportern Dusan Marinkovic på plats i Eslöv: ”Alla är chockade över vad som har hänt”, berättar han.
En man i 40-årsåldern har gripits.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det var på fredagsförmiddagen som polis larmades ut till lägenheten i centrala Eslöv efter misstankar om ett grovt brott.
Foto: Fritz Schibli
Foto: FRITZ SCHIBLI
Foto: FRITZ SCHIBLI

ESLÖV. Ett litet barn har hittats dött i en lägenhet i centrala Eslöv. 

En man i 40-årsåldern begärdes på lördagen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. 

– De har en relation, men vilken relation de har vill jag inte lämna ut nu, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Det var på fredagsförmiddagen som polis larmades ut till lägenheten i centrala Eslöv efter misstankar om ett grovt brott. 

Lägenheten spärrades därefter av, och polisen var initialt förtegna om vad som har hänt, men bekräftade att en person hade gripits. 

På eftermiddagen uppger polisen att ett litet dött barn hittats i lägenheten och att den gripne är en man i 40-årsåldern.

Han anhölls senare under kvällen på sannolika skäl misstänkt för mord, uppger åklagarmyndigheten. På lördagen begärdes mannen häktad av åklagare.

Enligt polisen har mannen har en relation till barnet.

Mannen ska förhöras

Polisen vill inte gå in på hur många personer som befann sig i lägenheten vid gripandet. Men de misstänker inte fler personer än den gripne mannen.

Under förmiddagen har polisen gjort dörrknackning i huset och även deras tekniker har varit på plats. 

– Vi har tagit vittnesuppgifter från platsen och vi hoppas kunna komma ut med mer information under eftermiddagen, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Mycket folk ute

I centrala Eslöv är många människor på språng under fredagskvällen. En del ska äta hamburgare, andra ska handla på Coop och många stannar upp för att fråga vad som hänt i lägenheten där polisen varit hela dagen.

Utanför trapphuset ligger två ljus på den snötäckta trottoaren. Både barn och vuxna går förbi dem, samtidigt som de blickar upp mot huset där ett litet barn har blivit mördat, enligt misstankarna.

Under förmiddagen har polisen gjort dörrknackning i huset och även deras tekniker har varit på plats.Dölj beskrivning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.