Barn funna ensamma vid motorväg

Publicerad

Fem barn - endast iklädda blöjor - stoppades av en bilförare just som de skulle försöka korsa vägen.

Nu har en 24-årig kvinna gripits misstänkt för att ha vanvårdat barnen, rapporterar Sky News.

Det var på tisdagsmorgonen som en bilförare stoppade fem barn vid en motorväg norr om Tampa i Florida, USA. Barnen fångade förarens uppmärksamhet just som de skulle korsa den tungt trafikerade vägen - endast iklädda mycket smutsiga blöjor. Dessutom hade det yngsta barnet, en ettårig flicka, kroppen täckt av utslag som hon enligt polisen verkar ha haft en längre tid.

Barnen, som är mellan ett och fem år, kunde varken tala om varifrån de kom eller var deras föräldrar höll hus. Men en stund efter att polisen kommit till platsen kontaktades de av en 24-årig kvinna som sa att barnen försvunnit från det motell där de bodde tillsammans när hon låg och sov.

Kvinna gripen för vanvård

När de sociala myndigheterna sökte igenom motellrummet fanns där ingen mat och mycket få kläder.

Polisen har inte berättat vilken relation kvinnan har till barnen, men hon greps och är nu misstänkt för att ha vanvårdat dem. Själv säger kvinnan att hon inte förstår hur barnen kunde smita ut eftersom dörren var låst vid tillfället. Hon säger också att hon tänkt söka läkarvård för ettåringens utslag samma dag som de försvann. Men enligt polisen hade hon inte bokat något läkarbesök.

De sociala myndigheterna har nu tagit hand om barnen och den ettåriga flickan får vård för sina utslag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag