Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barilla bojkottas efter homouttalanden

Barillas styrelseordförandes uttalande har inte varit populärt - nu kan pastatillverkaren bojkottas.Foto: Tony Gentile

Pastatillverkaren Barilla står inför bojkotthot efter obetänksamma uttalanden om homosexuella av styrelseordföranden Guido Barilla.

I en radiointervju i onsdags talade han om familjeföretagets traditionella familjesyn. Han skulle aldrig låta göra reklam för produkterna med en "regnbågsfamilj", sade han och tillade att homosexuella som inte gillar det kan äta pasta från andra tillverkare.

Aktivister har tagit Guido Barilla på orden och manar nu till bojkott. På nätet finns protestskrivelser på flera språk och med olika avsändare, bland dem Nobelpristagaren Dario Fo som uppmanar Barilla att göra avbön genom reklam, med en familj där föräldrarna har samma kön.

I Maryland, USA, hade lesbiska Beth Allen, tvåbarnsmor i just en regnbågsfamilj i Takoma Park, till på fredagskvällen amerikansk tid samlat 85 000 namnunderskrifter.

En italiensk-amerikansk mamma i delstaten Connecticut som har en son som är gay har fått stöd för sin protest från organisationen Glaad, Gay & Lesbian Alliance Against Defamation.

Washington DC-baserade Human Rights Campaign har för sin del lagt ut en lista där andra pastaföretag rekommenderas.

Att Barilla bett om ursäkt, bland annat via Facebook, tycks inte ha lugnat sinnena.

Wasabröd ägs sedan 1999 av Barilla.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.