Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barbro hittade vassa glasbitar i köttfärsen

Barbro Lindquist från Gotland hittade tre sylvassa glasbitar i köttfärsen.Foto: Privat

Barbro Lindquist från Gotland hittade tre sylvassa glasbitar i köttfärsen - precis när maten skulle serveras vid söndagsmiddagen.

– Efteråt funderade man på vad som hade hänt om man hade fått i sig det, för det var väldigt vasst, säger Barbro Lindquist.

När Barbro Lindquist och hennes man från Gotland hade dukat fram söndagsmaten på bordet upptäckte de något märkligt. I moussakan låg det flera genomskinnliga glasbitar, vilket helagotland.se var först att rapportera om.

– Vi såg att det låg något mot kanten och det såg ut som om att det var en liten isbit, men så upptäckte vi att det var glas. Sedan gick vi igenom alltihop och hittade två glasbitar till, säger Barbro Lindquist till Expressen.se.

Totalt hittade de tre glasbitar som var sylvassa.

"Tur att vi såg det"

Barbro Lindquist gick igenom hela glasformen som hon lagat maten i men den var hel.

– Vi plockade ur all mat och gick igenom för att kolla att det inte var något mer i. Efteråt funderade man på vad som hade hänt om man hade fått i sig det, för det var väldigt vasst. Det var tur att vi såg det på en gång, säger Barbro Lindquist som är säker på att glasbitarna kom från köttfärsen eftersom hon annars skulle ha sett bitarna om de kommit med övriga ingredienser.

När hon upptäckte missödet gick hon bort till Coop där hon handlat maten.

– Om det är något mer glas i någon färs så ska man gå ut och varna andra, men det kan ju vara så att det är en tillfällighet, säger Barbro Lindquist.

Tas på största allvar

Coop lovar att utreda ärendet direkt på måndagsmorgonen.

– Det är oerhört beklagligt och ska absolut inte få hända, säger Kristofer Myrevik, informationschef på Coop.

Inga andra larm om glas i köttfärs har kommit in.

– Men vi kommer att prata med leverantören i morgon bitti. Det här tar vi på största allvar, givetvis kommer vi även att kontakta kunden så att hon får ersättning, säger Kristofer Myrevik.