Barbara Bush, fru till tidigare presidenten George H W Bush lider bland annat av den kroniska sjukdomen kol. Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNBarbara Bush, fru till tidigare presidenten George H W Bush lider bland annat av den kroniska sjukdomen kol. Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Barbara Bush, fru till tidigare presidenten George H W Bush lider bland annat av den kroniska sjukdomen kol. Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Barbara Bush svårt sjuk – avböjer nu fortsatt vård

Publicerad

Barbara Bush, 92, är svårt sjuk, skriver bland andra CNN.

Den tidigare presidenthustrun har i samråd med familj och läkare avböjt fortsatt vård.

”Ingen som känner henne kommer att förvånas över att Barbara Bush har mött sin allt sämre hälsa som en klippa, mer bekymrad över andra än sig själv – tack vare sin fasta tro”, skriver en talesperson för familjen.

Hon är hustru till George H W Bush, 93, som var USA:s president 1989–1993, och mamma till George W Bush, president 2001-2009.

Barbara Bushs hälsa har länge sviktat, och hon har den senaste tiden åkt in och ut på sjukhus.

Lider bland annat av kol

92-åringen lider bland annat av den kroniska lungsjukdomen kol. Hon har dessutom tidigare opererats för hjärtproblem. 

Barbara Bush har tillsammans med sin familj och sina läkare tagit beslutet att inte genomgå fler behandlingar för sin sjukdom.

Enligt ett uttalande från familjens talesperson, Jim McGrath, är det viktigaste nu att hon har det så bekvämt som möjligt.

 

LÄS MER: Paret Bush vårdas på sjukhus 

Barbara Bush 2009.Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

”Mer bekymrad över andra”

”Ingen som känner henne kommer att förvånas över att Barbara Bush har mött sin allt sämre hälsa som en klippa, mer bekymrad över andra än sig själv – tack vare sin fasta tro.”

”Hon är omgiven av en familj som hon älskar, och hon uppskattar alla vänliga hälsningar, inte minst bönerna, som hon mottagit.”

CNN: ”Hon vårdas i sitt hem”

En källa uppger för CNN att hon vårdas i sitt hem i Houston.

Makarna Bush har varit gifta i 73 år och har sex barn.

Barbara Bush är en av två presidentfruar som också är mor till en president, skriver AP. 

Den andra var Abigail Adams, hustru till John Adams (president 1797–1801) och mor till John Quincy Adams (18-25-1829).

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag