Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barack Obamas ord till hustrun Michelle

Michelle Obama har förändrats mycket sedan sin tid som första dam i Vita huset – inte minst stilmässigt. Borta är de tidigare favoriterna, som kvinnliga klänningar, och i stället har hon berett plats åt lyxiga plagg från exklusiva modehus.Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama, USA:s tidigare president, höll i en paneldebatt om manlighet – och passade på att hylla både sin hustru och kvinnors relationer.Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
”Michelle träffar sina tjejkompisar – de dyker upp vid lunch och pratar direkt. Jag åker hemifrån, är borta tre timmar och när jag kommer hem pratar de fortfarande. De har gråtit, de har brutit ned varenda liten hemsk grej jag sagt eller gjort, och kommit fram till att jag är värd att behålla ändå”, säger Barack Obama.Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Barack Obama har gjort sig känd som en förkämpe för många saker – bland annat så kallade ”pappaskämt”.

Nu tycks han i stället ha gått över till kärlekshyllningar tillägnade hustrun Michelle Obama.

– Jag har en kvinna som jag är väldigt lycklig över, säger han enligt Huffington Post

Det finns ett gammalt ordspråk som lyder ”bakom varje framgångsrik man står det en kvinna” och för Barack Obamas del är det nog ingen som tvivlar på om det är sant.

Något som han själv villigt erkände inför fullsatta läktare i den senaste i raden av kärleksbetygelser. Obama valde att, i stället för att nämna att han är landets 44:e president eller några andra av sina egna framgångar, ställa sig i sin hustru Michelle Obamas skugga, skriver Huffington Post.

– Hej allesammans. För er som inte vet vem jag är, så är jag Michelles make, Obama, sa han under ett årsjubileum för ”My Brother's Keeper Alliance”, en organisation som riktar sig till unga män.

Inte heller NBA-spelaren Steph Curry skulle vara något utan sin fru enligt Barack Obama, som presenterade honom som ”Ayesha's make” – en passning till Ayesha Curry, tv-profil och författare.

https://twitter.com/Newsweek/status/1098284902066409472?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1098284902066409472&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.huffpost.com%2Fentry%2Fbarack-obama-feminist-introduction_n_5c6d9f05e4b0e37a1ed43140

Barack Obama: ”Jag är värd att behålla ändå”

”My Brother's Keeper Alliance” grundades av Barack Obama för fem år sedan. Som en del i årsjubileet höll Obama och Steph Curry i en paneldebatt om manlighet, där de bland annat pratade om att män måste få vara öppna med sina känslor. Obama konstaterade att kvinnor ofta redan har forum för att prata om känslor.

– Hemma hos oss träffar jag ofta mina ”grabbar” för att kolla på eller spela basket – och vi kanske inte säger så mycket till varandra, berättar han och fortsätter:

– Samtidigt så träffar Michelle sina tjejkompisar – de dyker upp vid lunch och pratar direkt. Jag åker hemifrån, är borta tre timmar och när jag kommer hem pratar de fortfarande. De har gråtit, de har brutit ned varenda liten hemsk grej jag sagt eller gjort, och kommit fram till att jag är värd att behålla ändå.

Michelle Obama har förändrats

För Michelle Obama ser livet betydligt annorlunda ut nu än under tiden som USA:s första dam. Men det är inte bara vardagen som förändrats – utan också hennes stil. Under sin turné med boken ”Min historia” har hon tydligt övergivit de signaturplagg som tidigare dominerade hennes garderob, som de kvinnliga klänningarna. I stället är det utstickande och exklusiva plagg från bland annat Balenciaga, Givenchy och Pyer Moss som fått ta plats i Michelles hjärta och resväska. 

I december skapade hon stora rubriker när hon under en intervju med skådespelaren Sarah Jessica Parker dök upp i lårhöga glittriga tajta stövlar och en klargul draperad klänning från Balenciaga. Men smakar det så kostar det – bara skorna går loss på 34 000 kronor. 

Michelle Obama tillsammans med skådespelaren Sarah Jessica Parker. Michelles lårhöga glitterstövlar från Balenciaga skapade stora rubriker.Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

 

Barack Obama och ”pappaskämten”

Barack Obama har öppet erkänt sin fäbless för så kallade ”pappaskämt”. Skämten fick parets två döttrar, Sasha och Malia Obama, att avstå flera officiella evenemang under hans tid som president.

– Sasha och Malia är inte här, för de har utegångsförbud. Man får inte ta presidentplanet på en nöjestur till Manhattan – det spelar ingen roll vems barn ni är, sa han under ett Thanksgivingfirande 2009.

Ett par år senare:

– Mina döttrar är inte här i dag för att de hade en ”schemakrock”, men ärligt talat – det är för att de inte står ut med mina skämt längre.

Familjen Obama. Michelle och Barack tillsammans med parets två döttrar, Sasha och Malia.Foto: PETE SOUZA / STELLA PICTURES / PHOTOSHOT B66

I april kommer Michelle Obama till Sverige och Globen som en del av turnén ”Becoming: An intimate conversation with Michelle Obama” och i juni kommer Barack Obama för att tala på techkonferensen Brilliant Minds i Stockholm.