Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barack Obama i blöt tävling med miljardär

Barack och Michelle Obama tog en två veckor lång semester efter att Donald Trump tog över som USA:s president förra månaden.
Foto: Jack Brockway / AP / TT
Här vinner han en kiteboard-tävling över miljardären Richard Branson.
Foto: Jack Brockway / AP / TT

NEW YORK. Glöm världspolitiken!

Barack Obama har antagit nya utmaningar.

Här vinner han en kiteboard-tävling över miljardären Richard Branson.

Livet efter Vita huset måste inte bli långtråkigt. Åtminstone inte om man som Barack Obama är kompis med miljardären och Virgin-grundaren Richard Branson.

Barack och Michelle Obama tog en två veckor lång semester efter att Donald Trump tog över som USA:s president förra månaden. Första stoppet var Palm Springs i Kalifornien. Nästa Jungfruöarna – inbjudna av Richard Branson som grundade koncernen Virgin.

Men det blev ingen stillsam semester för återhämtning. Tvärtom, avslöjar Richard Branson på Virgins hemsida där han postat en film som visar hur Obamas tar sig an en ny våghalsig sport.

– Vi bestämde oss för att anordna en vänskaplig utmaning: Kunde Barack lära sig kitesurfa innan jag lärde mig foilboarda? Vi bestämde oss för en finaldagskamp för att avgöra vem som kunde hålla sig uppe längst, skriver han.

Barack Obama vann kiteboardtävlingen

Kitesurfing är att surfa med en skärm och foilboarda är en variant med hydroplan under brädan som gör att det lättare att lyfta och nå högre hastigheter.

Efter några dagars träning var det dags för final – och den blev minst sagt spännande, skriver Branson.

– Det var jämnt till sista omgången när jag kom upp och skrek i över 50 meter, en meter över vattnet. Jag kände mig väldigt nöjd med mig själv – tills jag såg mig omkring och ser Barack köra 100 meter på sin kiteboard! Jag var tvungen att lyfta på hatten och fira hans vinst.

Enligt CNN har Obama tidigare varit hindrad av Secret Service att utöva extrema fysiska aktiviteter och han hade berättat för Branson om den sista gången han fick lov att surfa på Hawaii för åtta år sedan.

Makarna Obama är nu tillbaka i Washington där familjen har hyrt ett hus för att yngsta dottern Sasha, 15, ska få gå klart skolan. Vad Barack och Michelle Obama ska ägna sig åt är ännu inte känt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.