Barack Obama: Gräs inte värre än alkohol

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Trots sin liberala syn på drogen har presidenten avrått sina båda döttrar från att nyttja den.
Foto: Jacquelyn Martin

Att röka marijuana är inte värre än att dricka alkohol. Det anser i alla fall USA:s president Barack Obama när han nu ger sig in i drogdebatten.

Det är ingen hemlighet att Barack Obama rökte marijuana som ung. I en intervju med tidningen The New Yorker ger han sig nu in i debatten om legalisering av marijuana i USA.

– Som allmänt känt rökte jag gräs som ung, och jag ser det som en last, inte särskilt annorlunda än de cigaretter som jag rökte från det att jag var ung och under en stor del av mitt vuxna liv. Jag anser inte att det är farligare än alkohol, säger presidenten i en intervju med tidningen The New Yorker.

Trots sin liberala syn på drogen har presidenten avrått sina båda döttrar från att nyttja den, enligt egen utsago med orden: "Det är en dålig idé, ett slöseri med tid och det är inte särskilt hälsosamt".

Hyckleri

Obama menade även att det kan ses som ett hyckleri att personer som skriver lagarna själva kan ha rökt gräs.

– Vi borde inte låsa in ungdomar och användare under en längre tid i fängelse när några av de som skriver lagarna säkert har gjort samma sak, sa Barack Obama, enligt CBS News.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.