Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Bara inte agerandet skadar tilltron till vindkraft"

Tomas Eneroth.Foto: Jan Düsing
Näringsminister Maud Olofssons eventuella jäv bekymrar Socialdemokraternas Tomas Eneroth.
- Bara inte Maud Olofssons agerande i det här fallet skadar tilltron till vindkraft, säger Tomas Eneroth.
Näringsminister Maud Olofssons son är en av sju anställda vid Svevind, som väntar på klartecken från regeringen för att sätta i gång bygget av 1 100 vindkraftsverk.
Näringsministern har själv anmält sig som jävig och ska inte delta i några beslut kring projektet, enligt näringsdepartementet.

Rädd för skada

Maud Olofsson har efter det dock citerats ”Jag ska göra allt för att snabba på beslutet” - ett citat som hon nu dementerar.
- Min spontana reaktion är: Bara inte Maud Olofssons agerande i det här fallet skadar tilltron till vindkraft. Det är illa nog hur hon agerat kring Vattenfalls verksamhet och skadat tilltron till energipolitiken, säger Socialdemokraternas näringspolitiske talesperson Tomas Eneroth.

"Måste ha lärt sig"

Om att näringsministern ska ha sagt att hon ska göra allt för att snabba på ett beslut som hon själv anser sig jävig i säger Tomas Eneroth:
- Man måste som statsråd vara oerhört nogsam med vad man säger om vad och hur. Det måste Maud Olofsson ha lärt sig de senaste veckorna i och med Vattenfall.