Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Bara Helge har haft den typen av tankar."

Knutbyförsamlingen tillbakavisar de nya uppgifterna om Kristi brud.

- Åsa Waldau har inte suttit och fantiserat om att ha sex med Jesus. Det är bara Helge som haft den typen av tankar, säger pastor Urban Fält.

Helge Fossmo.
Foto: DÜSING JAN

Åsa Waldaus hemliga styrdokument och profetia existerar inte, enligt Knutbyförsamlingens ledning. De tror att läkaren och psykoterapeuten Rigmor Robèrt låtit sig luras av Helge Fossmo, tidigare pastor i församlingen. - Rigmor Robèrt har valt att tro på en mördare, säger Urban Fält. Varför skulle Helge hitta på det här? - Av ren ondska, säger Urban Fält.

Har dubbelkollat

 Men Rigmor Robèrt förnekar att Tirsaprofetian är ett påhitt av Helge Fossmo. - Det där är helt fel. Jag har dubbelkollat allt och kan visa att materialet fanns i församlingens egna datorer. Det har skickats från Åsas egen dator till personer i församlingen, säger hon. Helge Fossmo: - Det förvånar mig inte att de säger så nu i församlingen. Men det där dokumentet har jag inte ens sett i sin helhet tidigare. Jag vet ju att Åsa satt och skrev det där på sin dator om kvällarna, säger han. Knutbyförsamlingen anser att många av Rigmor Robèrts påståenden är rent förtal. Åsa Waldau ska exempelvis aldrig i text ha beskrivit en erotisk relation till Jesus. Ändå är församlingen mycket sparsam med kommentarer till Rigmor Robèrts uppgifter. - Det enda som kan ge oss upprättelse är att vi står kvar. Det får vittna för sig självt. Kommer ni att stämma Rigmor Robèrt för förtal? - Vi kommer att undersöka vad vi kan göra. Inget är bestämt än, säger Urban Fält.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.