Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bara en minister är skriven i hyresrätt

Socialminister Lena Hallengren (S) är den enda ministern som är skriven i en hyresrätt.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
30 procent av svenskarna bor i hyresrätt – men bara 4 procent i regeringen.Foto: Fotograferna Holmberg / Martina Holmberg/TT

Medan cirka 30 procent av svenska hushåll bor i hyresrätter är motsvarande siffra i regeringen bara 4 procent – vilka utgörs av socialminister Lena Hallengren (S), rapporterar Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra.

Tidningen har frågat alla statsråd om deras boendeform och dubbelkollat mot folkbokföringen. 14 av de 23 statsråden bor i småhus eller villa medan 6 äger en bostadsrätt. Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete och tidigare bostadsminister, bor på en gård och statsminister Stefan Löfven (S) är skriven i tjänstebostaden i Sagerska huset.

Åsa Lindhagen (MP) är minister med ansvar för bland annat arbetet mot segregation. Hon är skriven i en bostadsrätt.

Av de 23 statsråden svarar samtidigt 22 att de någon gång bott i hyresrätt. Den ende som inte gjort det är Per Bolund (MP) – som av en slump är minister med ansvar för bostadsfrågan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.