Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bara en minister är skriven i hyresrätt

Socialminister Lena Hallengren (S) är den enda ministern som är skriven i en hyresrätt. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
30 procent av svenskarna bor i hyresrätt – men bara 4 procent i regeringen. Foto: Fotograferna Holmberg / Martina Holmberg/TT

Medan cirka 30 procent av svenska hushåll bor i hyresrätter är motsvarande siffra i regeringen bara 4 procent – vilka utgörs av socialminister Lena Hallengren (S), rapporterar Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra.

Tidningen har frågat alla statsråd om deras boendeform och dubbelkollat mot folkbokföringen. 14 av de 23 statsråden bor i småhus eller villa medan 6 äger en bostadsrätt. Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete och tidigare bostadsminister, bor på en gård och statsminister Stefan Löfven (S) är skriven i tjänstebostaden i Sagerska huset.

Åsa Lindhagen (MP) är minister med ansvar för bland annat arbetet mot segregation. Hon är skriven i en bostadsrätt.

Av de 23 statsråden svarar samtidigt 22 att de någon gång bott i hyresrätt. Den ende som inte gjort det är Per Bolund (MP) – som av en slump är minister med ansvar för bostadsfrågan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!