Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Banksys besök i Sverige – en bluff?

Foto: Läsarbild.

Är den världskände gatukonstnären Banksys påstådda Sverigebesök i morgon bara en bluff?

I Stockholm finns skylten "skyddade av Banksy" uppsatta runt växande tulpaner, och mystiken kring besöket tätnar.

Men Banksys PR-person Jo Brooks säger att hennes klient inte har något med saken att göra.

– Den som gör det här vill bara få publicitet, det är rätt uppenbart för mig, säger hon till The Local.

Tidigare i veckan rapporterade bland annat Expressen.se om att den brittiske gatukonstnären Banksy i morgon ska ställa ut på Hudiksvallsgatan i Stockholm. Detta enligt ett anonymt brev som i veckan skickats ut till flera redaktioner, med en inbjudan.

Banksy har målat graffiti sedan början av 1990-talet och slog igenom stort när han i början av 2000-talet, men har under alla år hållit sin verkliga identitet hemlig.

"Det är bluff, det är inte Banksy"

Och i veckan har han alltså rapporterats vara på väg till Sverige.

Men allt mer tyder nu på att det inte blir något Sverigebesök i morgon, utan att det hela tiden varit en bluff – eller en pr-kupp.

– Det är en bluff. Det är inte Banksy, Han har ingenting att göra med detta, säger hans presskontakt Jo Brooks till tidningen The Local och fortsätter:

– Den som gör det här vill bara få publicitet, det är rätt uppenbart för mig.

Fortfarande är det många som hoppas att Sverigebesöket ändå ska vara på riktigt, och att den världskände konstnären kanske rentav redan är på plats i Stockholm.

"Ledtrådar" finns det i alla fall gott om...

– I Kristinehovs Malmgård på Södermalm verkar det som att "Banksy" har hägnat in växande tulpaner för att man inte ska trampa ner dem. “Tulips protected av Banksy” står det och det är jättefint. Vi får väl se vad som händer i morgon, om han dyker upp, säger Expressenläsaren Margareta Helin till Expressen.se.

I morgon får vi veta sanningen om den mystiske Banksy och ryktet om hans påstådda besök i Sverige.

Expressen har sökt Banksys presskontakt Jo Brooks för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.