Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bandy: Andreas Bergwall till Vetlanda

Först var det Ryssland som gällde för bandymålvakten Andreas Bergwall. Men det blev slutligen Vetlanda.
Västeråsmålvakten är klar för den småländska klubben.
Den 78-faldige A-landslagsmålvakten Andreas Bergwall, 30, spelar kommande säsong för Vetlanda BK. "Med detta nytillskott har vi tagit ett viktigt steg i våra strävanden att bli ett stabilt, etablerat allsvenskt lag", skriver tränaren Kent Edlund på klubbens hemsida. Andreas Bergwall hade först ambitionerna att pröva på proffsspel i ryska Vodnik. Han blev då avstängd från att träna med Västerås SK, som han hade kontrakt med, men fick sedan vara med på träningarna igen. Något ryskt kontrakt blev det aldrig för Andreas Bergwall. Vodnik hade redan tre målvakter klara. Under tiden hade Västerås värvat Daniel Kjörling från Sandviken, vilket innebar att Västerås stod med två landslagsmålvakter. Nu flyttar Andreas Bergwall alltså till Vetlanda. Den allsvenska premiären inleds för Vetlanda hemma på Tjustkulle den 12 november - motståndare är just Västerås SK.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.