En ledande medlem i finska Bandidos greps på måndagskvällen. Foto: PolisenEn ledande medlem i finska Bandidos greps på måndagskvällen. Foto: Polisen
En ledande medlem i finska Bandidos greps på måndagskvällen. Foto: Polisen
Bandidosmedlemmen, som ska vara våldsam och farlig, greps på Arlanda. Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXPBandidosmedlemmen, som ska vara våldsam och farlig, greps på Arlanda. Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXP
Bandidosmedlemmen, som ska vara våldsam och farlig, greps på Arlanda. Foto: Lisa Mattisson Exp / LISA MATTISSON EXP

Bandidoshöjdare greps på Arlanda

Publicerad

En ledande medlem i finska Bandidos greps på Arlanda på måndagskvällen, skriver Aftonbladet.

Mannen är en av Finlands mest eftersökta brottslingar och ska vara våldsam och farlig.

Mannen i 40-årsåldern ska ha varit drivande i Bandidos Tampere-avdelning i Finland. Han är misstänkt för grova narkotikabrott och internationellt efterlyst sedan hösten 2016, uppger Aftonbladet. Polisen misstänker att han sålt 25 kilo kokain och amfetamin i Finland under hösten.

Finsk polis lokaliserade mannen där han och hans flickvän ska ha gömt sig efter att han flytt dit. Han ska ha planerat att gömma sig i Sverige men avslöjades tack vare ett stort utbyte av information mellan polisens FAST-grupper i Finland och Sverige, skriver Aftonbladet.

Mannen greps av poliser från FAST-gruppen vid Nationella operativa avdelningen när han klev av ett plan från Thailand på Arlanda vid 18.45-tiden. Han ska ha insett att han var övermannad och gripandet ska ha gått lugnt till.

– Han hade naturligtvis inte en chans att komma undan oss och greps omedelbart när han klev av planet, säger en inspektör vid FAST-gruppen till Aftonbladet.

Kan ha planerat brott i Sverige

Inspektören tror att mannen tänkt begå nya brott i Sverige i form av narkotikahandel tillsammans med svenska Bandidos. Allt för att försörja sin vistelse i landet.

– Han satt nog i Thailand och kom på den galna idén att försöka slinka in i Sverige obemärkt, men förstod inte hur omfattande det nordiska polissamarbetet är, säger inspektören vid FAST-gruppen till Aftonbladet.

Mannen överlämnas till åklagare och ska begäras häktad för att sedan lämnas ut och ställas inför rätta i Finland.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag