Bandet Viola Beach dog i bilkraschen i Södertälje natten till lördagen. De hade tidigare under kvällen spelat i Norrköping. Nu sörjs indiebandet på sociala medier.Bandet Viola Beach dog i bilkraschen i Södertälje natten till lördagen. De hade tidigare under kvällen spelat i Norrköping. Nu sörjs indiebandet på sociala medier.

Bandet Viola Beach dog i bilkraschen i Södertälje natten till lördagen. De hade tidigare under kvällen spelat i Norrköping. Nu sörjs indiebandet på sociala medier.

Här är bron i Södertälje där olyckan skedde. Foto: Janne Åkesson/SwepixHär är bron i Södertälje där olyckan skedde. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Här är bron i Södertälje där olyckan skedde. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Männen körde rakt igenom brobommen och ner i vattnet. Foto: Janne Åkesson/SwepixMännen körde rakt igenom brobommen och ner i vattnet. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Männen körde rakt igenom brobommen och ner i vattnet. Foto: Janne Åkesson/Swepix
De fem männen hyrde en bil och körde mot Arlanda efter spelningen i Norrköping. Foto: Pontus StenbergDe fem männen hyrde en bil och körde mot Arlanda efter spelningen i Norrköping. Foto: Pontus Stenberg

De fem männen hyrde en bil och körde mot Arlanda efter spelningen i Norrköping.

 Foto: Pontus Stenberg
Bron över kanalen. Foto: Pontus StenbergBron över kanalen. Foto: Pontus Stenberg

Bron över kanalen.

 Foto: Pontus Stenberg
Räddningstjänsten sökte männen under lördagen. Foto: Pontus StenbergRäddningstjänsten sökte männen under lördagen. Foto: Pontus Stenberg

Räddningstjänsten sökte männen under lördagen.

 Foto: Pontus Stenberg
Här bärgas bilen ur Södertälje kanal. Foto: Pontus StenbergHär bärgas bilen ur Södertälje kanal. Foto: Pontus Stenberg
Här bärgas bilen ur Södertälje kanal. Foto: Pontus Stenberg

Bandet Viola Beach dog i tragiska olyckan

Publicerad

Popgruppen Viola Beach spelade för festivalpubliken i Norrköping.

Bara några få timmar senare dog de tillsammans med sin manager när gruppens hyrbil störtade från en bro i Södertälje.

Nu sörjs medlemmarna av både anhöriga och fans på sociala medier.

Det var i torsdags som Viola Beach - ett indiepopband från Warrington i norra England - flög till Sverige för att spela på musikfestivalen Where's the Music i Norrköping. På sin Facebooksida beskriver man sig som Kris Leonard, gitarrist och sångare, River Reeves, gitarr, Tomas Lowe, bas samt Jack Dakin, trummor.

Enligt planen skulle det röra sig om en blixtvisit. Upp på scen klockan 21.30 samma kväll, spela i 45 minuter och bara timmar senare vara tillbaka till flygplatsen för hemresa.

Så långt kom de aldrig. Under resan norrut från Norrköping kraschade deras hyrbil ned i Södertälje kanal från motorvägsbron på E4.

Samtliga i Viola Beach omkom

Samtliga fem personer i bilen - De fyra bandmedlemmarna och deras manager - avled i kraschen.

Under söndagsmorgonen väller kondoleanserna in på sociala medier.

 

 

 

 

"Detta känns inte verkligt. Jag lyssnade på er ep för bara några timmar sedan. Helt jävla förstörd. De här grabbarna hade så mycket talang och var på väg att uppnå stora saker", skriver en person på Facebook.

 

LÄS MER: Olyckan kan ha fångats på film

 

Under söndagseftermiddagen uppmärksammade festivalarrangören FKP Scorpio bandet på sin Facebooksida.

"I fredags kväll såg vi Viola Beach, ett fantastiskt band i startgroparna av sin karriär, spela på Dynamo på vår festival. Bandet var väldigt glada att få göra sitt första gig utanför Storbritannien och de såg ut att ha en väldigt ljus framtid framför sig."

" Vi är chockade och förkrossade. Det finns verkligen inga ord. Våra tankar är med deras familj och vänner."

När olyckan inträffade var bandet på väg mot Arlanda i en hyrbil.

– Bilen var på väg norrut och jag förutsätter att de var på väg till Arlanda eftersom de här fem personerna skulle med ett flyg från Arlanda till London senare på dagen, säger Martin Bergholm, polisinspektör i Södertälje.

Manchester evening news.Manchester evening news.
Manchester evening news.
Liverpool Echo.Liverpool Echo.
Liverpool Echo.
Daily mail.Daily mail.
Daily mail.
BBC News.BBC News.
BBC News.
The guardian.The guardian.
The guardian.

"Stöttar familjerna"

Dagen efter var de inbokade som förband åt Blossoms i Surrey. Under kvällen dök ett Facebook-meddelande upp som förklarade att spelningen var inställd på grund av "oförutsedda omständigheter".

Sedan tidigare har landets utrikesdepartement bekräftat att de döda är brittiska medborgare och att man samarbetar med svenska myndigheter.

– Vi kan bekräfta att fem brittiska medborgare avled i en bilolycka i Sverige den 13 februari. Vi står i kontakt med lokala myndigheter och stöttar familjerna vid denna svåra tidpunkt, säger en talesperson för det brittiska utrikesdepartementet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag