Ban Ki-Moon kallade Österrike Australien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ban Ki-Moon.
Foto: Heinz-Peter Bader

Hoppsan hejsan, till och med världskända chefer kan slinta med tungan ibland!

När FN: s generalsekreterare Ban Ki-Moon skulle tacka värdlandet Österrike på plats vid en konferens i Wien - ja då tackade han i stället Australien.

Det var helt klart en felsägning, men många österrikare lär trots det inte vara särskilt roade då de allt för ofta får höra sitt lands namn blandas ihop med Australien, som både låter och stavas snarlikt (nåja) på engelska.

När FN: s generalsekreterare Ban Ki-Moon skulle tacka värdlandet Österrike vid en stor konferens i Wien, råkade han i stället rikta sitt tack till - Australien.

Fann sig snabbt

En av hans medhjälpare var tack och lov på hugget och korrigerade felsägningen, varpå FN-chefen snabbt fann sig och sa att han naturligtvis visste att det "inte finns några kängurur i Österrike."

Ban Ki-Moon är dock inte den första att begå den snöpliga landsmissen. I många av Wiens souvenirbutiker säljs T-shirtar med en överkryssad bild av en hoppande känguru, och med sloganen "Det finns inga kängurur i Österrike"... rapporterar AP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.