Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bali portad från Clubhouse efter samtal om förorter

Detta är nya appen Clubhouse.
Hanif Bali (M) blev avstängd från den sociala appen Clubhouse.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Samtalsappen Clubhouse har blivit populär i Sverige den senaste tiden.
Foto: THIAGO PRUDêNCIO/SOPA IMAGES/SHUTTERST / THIAGO PRUDêNCIO/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERS

Riksdagsman Hanif Bali (M) har blivit portad från den nya samtalsappen Clubhouse.

Han deltog i ett samtal om förorter och fick sedan meddelande om att han stängts av.

– Jag har inte fått någon motivering, säger Hanif Bali.

Den sociala appen Clubhouse har blivit populär i Sverige de senaste månaderna. Appen låter användarna skapa samtalsrum där de kan tala om allt från matlagning och hobbies till politik och samhälle.

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali berättar att han för cirka två veckor sedan blev avstängd efter ett samtal om förorter. Han säger att det var ett 30-tal personer i samtalsrummet och att diskussionen var ”livlig”.

”Gjorde rummet otryggt”

– Det var en stor diskussion om olika problem i förorter. Några frågade om enskilda uttalanden jag gjort, andra tyckte att min närvaro gjorde rummet otryggt, säger Hanif Bali.

– Jag deltog i ungefär 20 minuter. Sedan gick jag över till annat rum där man diskuterade energipolitik. Under det samtalet fick jag meddelande om att mitt konto är ”avstängt i väntan på utredning”, säger han.

Viktigt för demokratin

Bali säger att han inte fått någon motivering, men tror att han blev anmäld av en eller flera personer i det tidigare rummet. Han beklagar avstängningen eftersom han anser att Clubhouse kan vara ett viktigt instrument för demokratin.

– Det är väldigt tråkigt att jag inte kan vara med just nu. Charmen med Clubhouse är att alla kan komma i kontakt med politiker och opinionsbildare. Det blir lättillgängligt att delta i diskussionen som styr den politiska dagordningen, säger Hanif Bali.

Expressen har sökt Clubhouse för att få en kommentar. 

TV: Senaste nytt i Expressen TV

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.