Bajsmannen Terje Larsen gripen igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Vandraren" Terje Larsen är dömd för totalt 664 inbrott.
Foto: Polisen

Den ökände norske "Vandraren" Terje Larsen har återigen gripits.

Mannen har som vana att ta sig in i norska fjällstugor och bajsa på golvet.

– Vi är väldigt lättade. Det var skönt att kunna berätta det för barnen. De har varit rädda för att han skulle komma tillbaka, säger stugägaren Sigrid Kirkvoll, som drabbats av "bajsmannen", till VG.

Polisen har sedan i förra veckan letat efter Terje Larsen i Geilo-området sedan han misstänkts för ännu ett inbrott. Nu meddelar polisen i Norra Buskerud via Twitter att han kunde gripas under måndagskvällen.

Sedan 80-talet har "Vandraren" avtjänat ett tiotal fängelsestraff och dömts för 664 inbrott, skriver VG.

Tillvägagångssättet brukar vara detsamma: han bryter sig in, förser sig med mat och dryck, och uträttar sedan sina behov på stuggolvet.

Städfirman är inte klar

Sigrid Kirkvoll hade oturen att drabbas av Terje Larsens framfart i förra veckan. Sedan dess har hon inte kunnat använda stugan då försäkringsbolaget och städfirman inte är färdiga ännu.

– Vi hoppas att kunna åka tillbaka dit i helgen. Nu är vi väldigt glada för att gärningsmannen verkar vara gripen, säger hon till VG.

Den misstänkte "Vandraren" kunde gripas under lugna former efter observationer från allmänheten på måndagskvällen. I dag kommer han att förhöras av polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.