Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bajenfansen kissade – då fick Ingrid, 63, nog

– Jag tycker att det är respektlöst säger Ingrid.
Ingrid är nu hela bostadsrättsföreningens hjälte.

Hammarbys supportrar kastade vatten.

Men det kan den pensionerade försäkringstjänstemannen Ingrid Wahlund, 63, minsann också.

Hon blev helt enkelt störtförb...

– Det här ska minsann åtgärdas, tänkte jag och hämtade vattenkannan, säger Ingrid till Expressen.

På tisdagskvällen har den värsta ilskan gått över och Ingrid Wahlund är på bostadsrättsföreningens klubbafton. Där skrattas, diskuteras och fnissas det.

Och där är Ingrid husets hjältinna, alla vet vad hon utsatte Hammarbyfansen för.

Hjältinna

Annat var det i måndags kväll när tusentals och åter tusentals Hammarbysupportrar tågade mot Tele2 Arena.

En del hade stannat vid vätskekontroller på pubar, andra hade medhavd humledryck och det tryckte, så att säga, på.

Respektslöst

Ingrid Wahlund i sin signalröda kofta tittade ut genom fönstret, och vad ser hon? Jo, en hoper killar som lättade på trycket mot hennes husvägg. Sånt brukar lukta skunk efter någon dag.

– Det hände åtminstone tre gånger, säger Ingrid. Jag tyckte att det var fruktansvärt respektlöst att stå där och pinka mot huset, så jag skrek, att "ge er i väg, vad håller ni på med egentligen?"

– Jag tänkte, nä nu är det jag som går och hämtar vattenkannan. Och det gjorde jag. Jag kastade på gäng nummer två, de gav sig därifrån. Och så hämtade jag mer vatten och kastade på gäng nummer tre. En av killarna skrattade, men den andra kastade en flaska så att mitt fönster gick sönder. Nu har bostadsrättsföreningen bestämt att vi skickar räkningen för glasrutan till Hammarby, säger Ingrid.

Trodde det skulle komma fler

Och hur kom hon på bild, då?

Jo, Klas Belin som bor i närheten och tränar ett handbollslag på fritiden, gick ut och tittade på Hammarbytåget längs Götgatan och lyckades ta bilden av Ingrid och männen med trängande behov. Han säger:

– Jag såg de första som pissade mot väggen och blev tillsagda och fick vatten på sig. De garvade. Då tänkte jag att det kommer säkert fler, jag är beredd med mobilkameran. Jag kände att jag var med – och så kom några killar och pissade mot väggen. Då lutade sig damen ut och hällde vatten över dem. En skrattade, den andre kastade en flaska.

Ingrid säger:

– Jag såg att killen blev fotograferad av polisvolontärerna, så jag hoppas att han åker fast.


Missa inga nyheter. Ladda ner Expressens app för iOS och Android.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.