Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bah Kuhnke: Älskar yttrandefriheten

"Jag säger att jag älskar vår yttrandefrihet och tryckfrihet, och alla friheter som vi har i vårt land. Och det är fantastiskt också att de praktiseras.", säger Alice Bah Kuhnke om Leif GW:s påhopp. Foto: Lisa Mattisson Exp
Leif GW Persson menar att kulturminister Alice Bah Kuhnke "pratar och tänker som ett barn". Foto: Simon Hastegård

Leif GW Persson menar att kulturminister Alice Bah Kuhnke "pratar och tänker som ett barn".

Vid regeringens sommarfika svarade hon på kriminologens skarpa kritik.

– Jag säger att jag älskar vår yttrandefrihet och tryckfrihet.

I en lång intervju med Expressens Malin Roos riktade kriminologen Leif GW Persson skarp kritik mot Miljöpartiet.

Flest pikar fick kulturminister Alice Bah Kuhnke och GW Persson sa bland annat:

"Jag tror att man ska vara försiktig med att göra gamla barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn".

"Håller mig för god"

När Expressen träffade Alice Bah Kuhnke vid regeringens sommarfika ville hon inte gå in i något ordkrig. I stället sa hon med ett leende:

– Jag säger att jag älskar vår yttrandefrihet och tryckfrihet, och alla friheter som vi har i vårt land. Och det är fantastiskt också att de praktiseras.

Men han säger även att du inte åstadkommit något under din tid som kulturminister. Tycker du att han är dåligt insatt där?

– Jag håller mig för god för att tycka mycket om andra människor. Jag vet vad jag har gjort på kort tid och jag kommer att fortsätta arbeta hårt, säger Alice Bah Kuhnke.

"Jävligt tunt"

Leif GW Persson gav även en känga till vice statsminister Åsa Romson och hennes statssekreterare Yvonne Ruwaida:

"Det har funnits ytterst kompetenta språkrör i Miljöpartiet tidigare, Maria Wetterstrand till exempel, en av få som kunde ta en politisk debatt mot Göran Persson. Men efter det är det jävligt tunt. Åsa Romson med sina båtfärger och minst sagt underliga historiska jämförelser, och tomten Yvonne Ruwaida som gjorde ett nummer av att hon aldrig åkte bil till riksdagen. Nej, för hon åkte taxi både dit och hem, med privatchaufför, på skattebetalarnas bekostnad".

Miljöpartiets presstalesperson, Karl-Johan Bondesson, meddelade tidigare i dag att partiet vänligt men bestämt avböjer att kommentera den kritiken.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!