Bagagekaos på Arlanda – saknas personal

Filmer visar – hjälper till att packa väskor
Resenärer som landat på Arlanda får vänta på sina väskor. En person berättar för Expressen att de fått beskedet att det saknas personal.
Foto: Läsarbild

Passagerare som landar på Arlanda under lördagskvällen kan få vänta länge på sitt bagage – eftersom det råder personalbrist på flygplatsen.

– De säger att det saknas personal, säger en resenär. 

En resenär som landade på Arlanda strax före 18-tiden berättar för Expressen att de fick beskedet att de skulle få vänta på sitt bagage eftersom det saknades personal.

– Nu sa de att det dröjer ytterligare 30-40 minuter, säger resenären vid 18.50-tiden.

Han uppskattar att det rör sig om omkring 400 personer som precis landat och nu väntar på sina väskor och tillhörigheter.

Vid 19.10-tiden uppger resenären att bandet börjat röra sig men bara ett fåtal väskor har anlänt. Strax innan 20 hade bagaget kommit.

– Det tog nästan två timmar, säger resenären. 

Peter Wärring, presschef på Swedavia, säger att det tidigare under dagen varit tekniska problem med bagagebandet för avresande. Dessa problem ska dock vara avhjälpta. 

– Det jag kan säga är att vi inte har några speciella avvikelserapporter. Det kan vara så att människor får vänta lite extra länge när många flyger samtidigt. Det är fortfarande en utmanande situation när det kommer till bemanning, säger Peter Wärring. 

Precis som på andra delar av flygplatsen kan det uppstå köer i bagageutlämningen på grund av den ansträngda personalsituationen och ett stort antal resande, menar Swedavia. 

– Stundtals kan det uppstå köer, bland annat där man ska få ut sitt bagage. Då kan det ta lite längre tid än vanligt. 


Utredarens plan för utveckling och utökning av Arlanda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.