Aziz Kazemian, 19, sörjer sina döda vänner. Foto: PrivatAziz Kazemian, 19, sörjer sina döda vänner. Foto: Privat

Aziz Kazemian, 19, sörjer sina döda vänner.

 Foto: Privat
Olyckan skedde norr om Lycksele. Foto: Expressen TVOlyckan skedde norr om Lycksele. Foto: Expressen TV

Olyckan skedde norr om Lycksele.

 Foto: Expressen TV

Aziz, 19, om sorgen efter döda vännerna

Publicerad

Han sa hejdå till sina vänner och de hoppade in i bilen för att köra hem.

En dryg timme senare fick Aziz Kazemian, 19, veta att tre av hans kompisar avlidit i den svåra bilolyckan utanför Lycksele.

– Det är så fruktansvärt att jag vet inte vad jag ska göra. Det är som min värsta mardröm, säger han till Västerbottens-Kuriren.

De sex unga männen lärde känna varandra i samband med att alla var nyanlända till Sverige från Afghanistan för fem år sedan. De blev snabbt nära vänner, spelade fotboll tillsammans och träffades så ofta de kunde.

När Aziz Kazemian började gymnasiet lämnade han den gemensamma orten Sorsele och flyttade till Lycksele några mil bort.

Men det gjorde inte att vännerna tappade kontakten – och i helgen som gick fick Aziz besök av alla fem. Han berättar för Västerbottens-Kuriren hur de sov över hos honom natten till söndag, för att vid lunchtid hoppa in i bilen och köra tillbaka mot Sorsele.

– Runt tolvtiden sa vi hej då till varandra då de skulle åka tillbaka till Sorsele. Vi hade haft en rolig helg och skulle ses snart igen, säger Aziz Kazemian till VK.

"Allt är i kaos just nu"

Han fortsätter:

– Vi var nära kompisar och kom alla från samma land. Jag har känt dem länge och vi brukade träffas så ofta vi kunde.

Men de fem unga männen kom aldrig hem till Sorsele.

I en kurva på E12 i höjd med Betseledammen fick de troligen sladd på bilen och en mötande personbil där en barnfamilj färdades körde rakt in i sidan på deras bil. De tre vännerna som satt i baksätet - 18, 20 och 21 år gamla - avled i olyckan.

 

LÄS MER: Nio till sjukhus i olycka – tre män döda

 

Aziz Kazemian fick dödsbeskedet en dryg timme efter olyckan.

– Det är så fruktansvärt att jag vet inte vad jag ska göra. Det är som min värsta mardröm, säger han.

När Expressen når honom på telefon är han hemma hos föräldrarna till två av sina döda vänner som var bröder. Han är fortfarande skakad av händelsen och orkar inte berätta om den igen utan hänvisar till VK:

– Allt är i kaos just nu. Alla är i chock just nu och vi inser hur fort livet kan förändras, säger han.

Polisen har tagit båda bilarna som var inblandade i olyckan i beslag. De kommer nu undersökas vidare. Alla inblandade i olyckan ska enligt uppgifter till SVT Västerbotten ha använt säkerhetsbälte och båda chaufförerna hade körkort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag