Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar allt i nya boken

Roulettdrottningen Ulla Björkman, 65, från Borås är mamma till schlagerkungen Christer Björkman, 47.
Nu berättar hon i en nyutkommen bok om sitt kändisliv och om sonens homosexualitet.
Jag tog med mig Christer till min gynekolog. Han undrade bara om jag ville ha min son annorlunda.
BORÅS/GRÄNNA. Boken ’’Roulettdrottningen Ulla Björkman – ett kvinnoliv’’ har skrivits av journalisten Pelle Nyquist och kommer ut på måndag. Det är en intervjubok om Ulla Björkmans strapatsrika liv, från roulettdrottning i Borås på 60-talet till bokmärkessamlare med eget museum i Gränna. I 19 år var hon gift med den 15 år yngre Stefan Persson, en av Sveriges mest framgångsrika NHL-proffs. – Han skrev ut en check till mig in blanco. Han skulle bara kontrollera hur mycket pengar han hade på sitt konto. Stefan Persson stämde Ulla på 1,2 miljoner med fick själv i stället betala 160 000 kronor i skilsmässouppgörelsen. De levde kändisliv i New York och Ulla Björkman umgicks i de fina salongerna.

Möten med kungligheter

Hon berättar om spännande möten med kungligheter, statsråd och superkändisar. Björn Borg och Ingemar Stenmark ingick i den närmaste bekantskapskretsen. – Jag kan avslöja att deras dotter (Ingemars och Ann Uvhagens red anm.) Nathalie blev till i vår gäststuga på Torpet, berättar Ulla Björkman i boken. Och hon hade en kärleksromans med Håkan Hagegård. – Men mest har livet faktiskt varit arbetsamt. Det är bara i vimmelreportagen efter festerna som allt verkar så fantastiskt, säger hon i dag. Hon slog sig fram som ung ensamstående mamma och blev framgångsrik egenföretagare i spelbranschen. Ulla Björkman blev hela Sveriges roulettdrottning efter att ha ’’vikt ut sig’’ på roulettbordet.

Vann Schlager-SM

Ulla är mamma till schlagersångaren Christer Björkman som vann den svenska Melodifestivalen 1992 och representerade Sverige i Eurovisionsschlagertävlingen med låten ’’I morgon är en annan dag’’. I boken berättar hon om att hon bara 17 år gammal blev med barn. Och att det först var efter fyra månader hon förstod att hon verkligen var gravid. – Jag vet att det låter stolligt i dag. Men jag hade faktiskt inte en aning om hur man blev med barn. Jag minns bara att min mamma sa till mig vid några tillfällen ’’akta dig för pojkar.’’ Vad jag skulle akta mig för begrep jag inte. Christer träffade aldrig sin pappa i livet. Men han var med på hans begravning. – Jag fick till slut se honom, men då var han död och låg i sin kista, berättar Christer Björkman i boken. Dessförinnan hade han avslöjat för sin mamma att han var homosexuell. – Jaha, det har jag nog anat ganska länge. Christer såg förvånad ut, men sen var det inget mer med det.